2 günlük bir program kapsamında Çorum’a gelen Ankara Milletvekili Şenol Sunat, ilçe ve esnaf gezilerinin ardından Havuzbaşı Restoran’da basın mensuplarıyla bir araya gelerek kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Ülke gündemini de değerlendiren Sunat, İYİ Parti kadrolarının ülkeyi yönetmeye hazır ve talip olduğunu vurguladı.

Basın toplantısına; İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, İlçe Başkanları, Sungurlu Belediye Başkan Yardımcıları ile parti yöneticileri de katıldı.

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız da kısa bir süre toplantıya katılarak, Milletvekili Sunat, İl Başkanı Özsaçmacı ve partililerle sohbet etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Özsaçmacı, Ağustos ve Eylül aylarında TBMM’nin tatil olması nedeniyle milletvekillerinin il-ilçe ve köy ziyaretlerine ağırlık vereceğini belirterek, halkın, esnafın, sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını yerinde tespit ettiklerini ve sorunları parlamentoda gündeme getireceklerini söyledi. Şenol Sunat’ın Çorum’un fahri milletvekili olduğunun altını çizen Özsaçmacı, yakın ilgi ve sorunlara karşı duyarlılığı nedeniyle kendisine teşekkür etti.

“İŞSİZLİK HAD SAFHADA, YATIRIM YOK”

Milletvekili Şenol Sunat ise Bayat, İskilip ve Oğuzlar İlçelerinde yaptıkları gezileri değerlendirerek, önümüzdeki günlerde diğer ilçeleri de ziyaret edeceğini bildirdi.

Çorum’un ihracat rakamlarının ithalatın üzerinde olan ender şehirlerden biri olduğunu ancak buna rağmen gerekli devlet yatırımlarını ve desteğini alamadığını dile getiren Sunat, kültür, turizm ve tarihi değerler açısından da son derece önemli bir şehir olan Çorum’un turizmde hak ettiği yeri alamadığını kaydetti.

İlçelerde kuraklığın hakim olduğunu, sulamada gereken yatırımlar yapılamadığı için arazilerin susuz kaldığını aktaran Sunat, işsizliğin, geçim derdinin, alım gücünün düşmesinin, ümitsizlik ve gelecek kaygısının her yerde temel problem olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN TAM DA ARADIĞI TÜİK BAŞKANINI BULMUŞ

Her üç gençten birinin işsiz olduğunu, halkın artık iş aramaktan yorulduğunu, umudunun tükendiğini, işsizliğin tavan yaptığını ancak buna rağmen resmi rakamlara göre işsizliğin düştüğünü, buna bir anlam veremediklerini sözlerine ekleyen Sunat, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam aradığı TÜİK Başkanını bulmuş” ifadesini kullandı.

Sunat, 3 Y, yani yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele etmek üzere işbaşına gelen hükümetin, her 3 Y’yi de tavan yaptırdığını ileri sürdü.

Halk artık kandırılmak istemediğini, dürüst, ahlaklı bir yönetim istediğini bildiren Sunat, “Türkiye, 2 yıldır pandemi sorunu ile mücadele ediyor. Ancak bu süreçte gerek aşılama, gerek hijyen konusunda gereken adımlar atılamadı, istenen düzeye ulaşılamadı. Ülkemizde birçok bölgede depremler, yangınlar, sel gibi afetler yaşanıyor. Yöneticiler geçmişten ders alarak geleceğe hazırlanamıyor. Artık Türkiye’nin afetlere daha hızlı ve etkin müdahale etmesi gerekiyor. Geçen yıl Samandağı ve İzmir yangınlarından ders almayan hükümet, bu yıl Akdeniz bölgesinde yaşanan yangınlarla daha fazla alanın yanmasına neden oldu. Yangın söndürme uçağımız halen yok. Artık aklımızı başımıza devşirmemiz gerekiyor. Mesele bu ucube, hantal sistemden kaynaklanıyor. Türkiye artık bu sistemi taşıyamıyor. İyileştirilmiş, güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme ihtiyaç var. Konuşan, üreten, paylaşan, barışan bir Türkiye istiyoruz. Sınırlarımız delik deşik oldu. Ülkemize büyük bir mülteci akını var. Ancak yarın bize bir şey olursa gidecek ülkemiz maalesef yok.

Bizler bu ülkeyi yönetmeye talibiz ve kadrolarımızla hazırız. Ülkemizin iyi olması için yollardayız” şeklinde konuştu.