Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları (BAKK) projesi ile 400 milyon avroluk ilave kaynak sağlandı. Böylece nihai aşamada ulaşılacak kredi imkanı 537,5 milyon avrodan 937,5 milyon avroya yükseldi" dedi. 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ülkenin çoğunlukla az gelişmiş bölgelerinde faaliyet gösteren mikro işletmeler ve KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla başlatılan “Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları” (BAKK) Projesi’nin geldiği aşama hakkında açıklamalarda bulundu. 
BAKK Projesi’nin, Bakanlığın öncülüğünde, Avrupa Birliği, Avrupa Yatırım Bankası Grubu ve Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı ile işbirliği içinde yürütüldüğünü kaydeden Yazıcı, Projenin finansman sıkıntısı yaşayan mikro işletmelere ve KOBİ’lere teminat kaynağı sağladığını belirtti.
Yazıcı, BAKK Projesinin iki bileşeni bulunduğunu, birinci bileşeni “mikro işletmeler’in, ikinci bileşeni ise KOBİ’lerin oluşturduğunu söyledi.
Çalışan sayısı 10 kişiden az ve 2 milyon avrodan daha düşük yıllık ciro ya da gelire sahip işletmelerin AB standartlarına göre “mikro işletme” kapsamına girdiğini ifade eden Yazıcı, “Birinci bileşen kapsamında, mikro işletmelerin faydalanacağı 37,5 milyon avroluk bir kredi hacmi oluşturulmasını hedefliyoruz. Bu çerçevede, 2011 yılında 3.2, 2012 yılında 2.1 ve 2013 yılında 0.6 milyon avroluk bir kredi piyasaya sürüldü ve bu kredilerden toplam 341 mikro işletme yararlandı. Kredi kullandırma sürecinin kısaltılması ile birlikte 2014 yılında önemli bir sıçrama yaşandı. Bu yılın ilk altı ayında 738 mikro işletmeye 16 milyon avro kredi kullandırıldı” dedi.
Proje ile birlikte, Türk ekonomisinin lokomotifi konumunda bulunan KOBİ’ler için kapsamlı bir kredi olanağının oluşturulduğunu kaydeden Yazıcı, şunları kaydetti:
“Projenin en büyük kredi hacmini oluşturan ikinci bileşendir. Bu bileşen kapsamında, 2.500 işletmeye toplamda 500 milyon avro tutarında bir kredi kullandırılması hedeflenmişti. Yapılan çalışmalar ile bu hedef işletme bazında yakalandı. 5.026 adet KOBİ’mize 2011 yılında 215, 2012 yılında 130 ve 2013 yılında 51 milyon avro olmak üzere toplam 396 milyon avro kredi kullandırıldı. Bu kredilerden en çok yararlanan illerimiz Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya. Bu illerimizdeki KOBİ’lerimiz, söz konusu kredilerin yüzde 17’sini kullandı. KOBİ’lerimize yönelik çalışmalarımız bundan sonraki dönemde de hız kesmeden devam edecek. BAKK Projesinde beklenen hedeflere ulaşılması ile proje de genişletildi. Proje için 400 milyon avroluk ilave kaynak sağlandı. Böylece nihai aşamada ulaşılacak kredi imkanı 537,5 milyon avrodan 937,5 milyon avroya yükseldi. Girişimcilerimiz proje kapsamında Türkiye Vakıflar Bankası, Türkiye Halk Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Denizbank başvurabilirler. Aynı zamanda www.icticaret.gov.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilirler.”