Ahmet Sami Ceylan, pandemi sürecinin iş dünyasına etkilerini görüştüklerini belirterek, hükümetlerinin bu süreçte sanayici ve esnafa katkılarının olduğunu bundan sonrada bu katkıların süreceğini ifade etti.

Korona virüs pandemisinden olumsuz etkilenen milyonlarca işçi ve işverene yardımcı olmak amacını taşıyan kısa çalışma ödeneğinin 31 Ekim 2020 tarihine kadar uzatıldığını ifade eden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan,  “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 2 ay daha uzatılan kısa çalışma ödeneği 31 Ağustos tarihinde sona eriyordu.

Yeni Korona virüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Ekim 2020 yılına kadar uzatılmıştır.

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı. Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim'e kadar yararlanmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederken, ziyarette Çorum Ticaret ve Sanayi Yönetim kurulu üyesi Yakup Karaca’da hazır bulundu.