Başkan Canbek, 30 Haziran 2020 tarihine kadar borcunu ödemeyip takibe düşen, icralık olan esnaf ve sanatkarların, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine müracaat etmeleri halinde, hiçbir gecikme zammı ödemeden borçlarını yapılandırabileceklerini kaydetti.

Yüzde 10 faiz oranı ile borcu 24 aya kadar taksitlendirme imkanının da bu yapılandırma içerisinde bulunduğunun altını çizen Vedat Canbek, “Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, salgından zarar gören esnaf ve sanatkarlarımıza destek sağlamak amacıyla devletimiz tarafından bir çok destek paketi açıklanmak suretiyle, esnaf ve sanatkarlarımıza bu sıkıntılı süreçte önemli destekler sağlanmıştır.

Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak ta bu süreçte 2 bin esnaf ve sanatkarımıza 25 bin TL'lik toplamda 50 milyon TL destek kredisi verilmiştir. Ayrıca işletme kredisi olarak ta 30 milyon TL kredi verilerek esnafımıza büyük bir destek sağlanmıştır. Bundan sonrada destek olmaya devam edeceğiz.

Bu vesile ile tüm esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı işler diler, saygılar sunarım” dedi.