Çalışan annelerin en büyük sorunu, çocuklarını emanet edecek güvenli bir yer bulmak. Konuyla ilgili SGK, annelere destek olmak adına, aylık 200 euroya kadar destek ödemesi veriyor. SGK, hem annelere destek olmak hem de eğitimli bakıcıların teşvik edilmesi için Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı projesine başvuruların devam ettiğini duyurdu.

Aylık 200 euro tutarında verilecek olan desteğin yeniden hatırlatılması sonrasında vatandaşlar, bu destek ödemesinden nasıl yararlanacaklarını merak ediyor. Gerekli şartlar uygun olduğu durumda, başvurular, www.sgkegitimlibakici.org ve http://www.sgkegitimlibakici.org/ adreslerinden online olarak yapılabilecek.

PROJE 3 İLDE UYGULANMAYA DEVAM EDİYOR

Ankara, İstanbul ve İzmir'de uygulanmaya devam eden projeye başvurular devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği'nin ortaklaşa finanse etmiş olduğu, SGK tarafından yürütülen, Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi için başvurular SGK üzerinden yapılıyor.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru şartları şu şekilde belirtilmiştir:

Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde ikamet eden,

Hizmet akdiyle işveren bağlı olarak 4/a sigortalısı olarak tam zamanlı çalışan,

0-24 aylık çocuğu olan ve

Çocuğuna baktırmak üzere 0-36 aylık çocuk bakımını kapsayan bir eğitim aldığını diplomayla veya MEB, İŞKUR, MYK' ya da üniversitelerden onaylı sertifikayla belgelendiren bir bakıcıyı sigortalı istihdam eden anneler başvurabilir.

Proje kapsamında annelere aylık 200 Avro mali destek verilecektir. Anneler bekar ise ve çocuğu özel gereksinimli ise ödeme aylık 250 Avro olacaktır.

Anneanne ve babanne dışındaki kadın akrabalar (Teyze, hala, yenge, kuzen vb.) da sigortaları yaptırılacak bakıcı olarak görev yapabilecekler.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK

32 ay boyunca verilen destek ödemelerinden faydalanmak isteyenler, gerekli şartları taşıdıklarında, e-devlet şifreleri ile http://www.sgkegitimlibakici.org ve http://www.sgkegitimlibakici.org/ adreslerinden başvurularını yapabilecekler.

Kaynak KamuPersoneli