İYİ Parti Çorum İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 16 ile Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurduğunu ancak bu 16 ilin arasında Çorum’un olmadığını belirterek, “İktidar temsilcisinin Çorum Milletvekili Tarım Komisyonu’nda olması buna ne kadar etkili ve tesir ettiğini siz değerli hemşerilerim takdirine bırakıyorum. Çorum’a layık görmediğiniz bu yatırımların nedenlerini kamuoyuna açıklamalarını hemşerilerimin bilgilerine sunuyorum” dedi.

Çorum’un tarihi boyunca hiç bu kadar mukallit hale düşürülmediğini vurgulayan Bekir Özsaçmacı, yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli hemşerilerim; Geçtiğimiz günlerde yoğun geçen bir gündem olması sebebi ile Çorum’umuzu ilgilendiren bazı konuları sizlerin bilgilerine sunmakta geciktik. Yüksek müsaadelerinizle bunları sizlerle paylaşmak istemekteyim.

Güzel memleketimizin cefakâr insanları, bildiğiniz üzere son 19 yıldır ilimiz yatırım alamamakta olduğunu çeşitli zaman ve ortamlarda dile getirmekteyim. Bir kısım parti mümessilleri konulara açıklık getirmek yerine saldırgan üslup ile cevap vermektedirler. Muhalefetin ne kadar kıymetli olduğunu yakında iktidardan düştüklerinde anlayacaklarını bilerek iktidarın kusurlarını siz değerli hemşerilerime bırakıyorum.

Çorum ilinin iktidar temsilcilerin partilerinin merkez karar yönetimde olması ve çeşitli komisyonlarda yatırımları değerlendirdiklerini görmekteyiz. Değerlendirilen bu yatırımların içinde 19 yıldır Çorum hiç yer alamamış olması bugünde farklı olmadığını ne yazık ki üzülerek görmüş bulunuyoruz.

Türkiye genelinde 16 ilimize Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri bu yıl içerisinde yatırım kapsamına alınmış olması ve bu illerin arasında Çorumun Ç’si dahi görülememiştir. İktidar temsilcisinin Çorum Milletvekili Tarım Komisyonu’nda olması buna ne kadar etkili ve tesir ettiğini siz değerli hemşerilerim takdirine bırakıyorum. Çorum’a layık görmediğiniz bu yatırımların nedenlerini kamuoyuna açıklamalarını hemşerilerimin bilgilerine sunuyorum.

Sevgili hemşerilerim; Çorum tarihi boyunca hiç bu kadar mukallit hale düşürülmemiştir. Bu önekleri çoğalta biliriz lakin şehrimiz adına üzüntü verici olduğunu belirtmek isterim. Yapmadıkları her konuda eleştirilerimize korona kongrelerinde belledikleri yaparsa falanca yapar sloganı ile karşılık vermeleri neyi çözmüştür şimdiye kadar bilemiyoruz. Lakin Çorum’a yapacakları en hayırlı işin karaltılarını yok etmeleri olacağını kıymetli hemşerilerim onlara öğretecektir.”