Ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Çorum’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli Anitta Otel’de sektör temsilcileri ile bir araya geldi.  Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Pakdemirli,  üretimde verimliliğin artırılması ve gıda fiyatlarındaki artışa karşı yapılması gereken çalışmaları değerlendirdi.

Pandemi ve küresel belirsizlikler sebebiyle tarımda da fiyat artışları yaşandığını söyleyen Pakdemirli, bugün itibariyle emtia fiyatlarındaki artışın tarım ve gıda sektörünü etkilediğini vurguladı. Pakdemirli, “Çiftçimizin emeğini yerde bırakmadık. Doğru fiyat politikasıyla üreticiyi koruduk.” dedi.

GIDADA FAHİŞ FİYATA ÖNLEM!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, fahiş fiyatları etkileyen birçok unsur olduğunu söyledi. Pakdemirli, çiftçilerin sözleşmeli tarım yapmalarının gerektiğini böylece hasat zamanında değil öncesinde ne kadar kazanacağını bilmesi gerektiğini söyledi.

Pakdemirli “Artan fiyatlar ve mutfaktaki enflasyonun önlenmesi konusunda önlemler alınması gerekiyor. Gıda fiyatlarındaki artışa karşı sözleşmeli üretim yapılması öngörüyoruz. Sözleşmeli üretim gelişmiş ülkelerde yüzde 80’lerdeyken bizde maalesef yüzde 5 oranında. Çiftçimiz ektiği ürünü hangi fiyata satacağını bilmiyor. Türkiye’de bir an önce sözleşmeli üretime geçilmelidir.” dedi.