Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Üçüncü Başvuru Çağrı ilanıyla Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretilmesi, İşlenmesi ve Paketlenmesine yönelik projeleri %55 hibe ile destekliyor.

Proje başvuruları 12 Şubat 2018 ile 15 Mart 2018 tarihleri arasında kabul edilecek.

TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, 21 Aralık 2017 tarihinde çıkılan IPARD II Üçüncü Başvuru Çağrı İlanıyla yatırım kapsamında, bal ve diğer arı ürünlerinin üretimine yönelik 30 ile 500 kovan aralığındaki işletmelerle, ana arı üretimine yönelik işletmelerin, bal ve diğer arı ürünlerinin işlenmesi ve paketlenmesine yönelik işletmelerin 5 bin ile 500 bin Avro aralığında uygun harcama tutarına sahip projelerle destekleneceği bildirildi.

Tüm projelerde yapım işleri, makine ekipman alımı, danışmanlık hizmetleri ve görünürlük harcamaları destek kapsamında. İşleme ve paketlemeye yönelik tesis kurulumlarında, kendi tüketimleri için yenilenebilir enerji yatırımları da desteklenecek. Ayrıca, sadece arıcılık faaliyetleri söz konusu olduğunda, 3 KW’ya kadar şebekeden bağımsız (off-grid) sistemli yenilenebilir enerji yatırımlarına da destek verileceği bildirilen açıklamada, detaylı bilgiye www.tkdk.gov.tr adresinden ya da 444 8535 nolu yardım masasından ulaşılabileceği duyuruldu.