Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda 13.30’da gerçekleştirilen toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, Çorum İl Jandarma Komutanı J. Albay İlhan Uzunoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Atlas Uluslararası Fuarcılık Sahibi Fevzi Atasagun, Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, Oğuzlar Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, Çorum Tarım İl Müdürü Orhan Sarı, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Çorum Muhtarlar Federasyonu Başkanı Zeki Oral, Çorum Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Birol Alanbay, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi (Pankobirlik) Başkanı Ahmet Pehlivan, Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyon Başkanı Hacı Odabaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Atlas Uluslararası Fuarcılık Sahibi Fevzi Atasagun, “Fuarımız 21- 24 Ekim tarihleri arasında açılacaktır. Fuarımızın amacı tarım ve hayvancılıktaki gelişmeleri, makine ve ekipmanları buradaki üretici firmalar tarafından sergilenmesini sağlamak. Çiftçilerimizin de tarımdaki gelişmeleri yakından takip etmelerini sağlamaktır. Atlas Fuarcılık olarak 1996’da Tarım Fuarı yapmaya başladık” dedi.

“Bizim amacımız Çorum Tarım Fuarı’nın kapsamını artırmak” diyen Atasagun, “Çiftçilerimiz ve köylülerimizin ziraat odamız ve birliklerimiz kanalıyla yoğun şekilde katılımını sağlamak. Katılımın yoğun olması dışardan gelen firmalar verimli bir şekilde amacına ulaşsın iletişim sağlansın. Odalarımız ve birliklerimizden köylülerimizi ve çiftçilerimizi fuara getirmelerini istiyoruz. Bu fuara destek verilirse o kadar yararlı olur. Fuara 180 firma katılıyor. Katılımcı firmaların yüzde doksan dokuzu Çorum dışından. Çorumdaki firmalar fuarda yok. Biz katılmalarını istiyoruz. Gelsinler görsünler. Onlarda destek versinler ki biz bu fuarı Konya ve Kayseri’de yapılan fuarlar ayarına getirelim. Fuar için destek veren herkese teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.