AK Parti Genel Başkan vekili Numan Kurtulmuş, asgari ücrete ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete ilişkin konuşan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın beklentileri tespit ettiğini belirterek ''Nihayetinde bir müzakere sonucudur. Herkesi tatmin edecek, hakkaniyetli bir asgari ücret tespiti olacaktır'' dedi.

Numan Kurtulmuş ''Rakam 4 bin liranın üzerinde mi, altında mı?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:

''Bunu şu aşamada söylemek uygun olmaz. Beklentiler, bütçenin imkanları çerçevesinde bunu belirleyeceğiz. İnşallah herkesin tatmin olduğu bir rakam olacak. Müzakereler devam ediyor. Masaya gelen bütün teklifler hükümetin nasıl pozisyon alacağına ilişkin bakanlığın perspektifleri tartışılır ve karar hükümet tarafından ilan edilir. Benim de gönlüm geçen senekinin üstü ama reel rakamları konuşmak lazım. İşçi kesiminin de taleplerini karşılayacak hakkaniyetli bir asgari ücret ortaya çıkacaktır.''

''EKONOMİK OHAL İLAN EDİLEBİLİR'' İDDİASI

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'a ''Ekonomik OHAL'' iddiaları da soruldu.

''Saçma sapan bir iddiadır, böyle bir şey söz konusu dahi olamaz, düşünülemez'' diyen Kurtulmuş şöyle devam etti:

''Serbest pazarın koşullarından taviz verilmeden devam eder. Ancak bugün de bir operasyondan bahsediliyor, stokçuluğa karşı ortada dolaşanlara karşı da hükümet her türlü tedbiri alır. Hiç kimsenin aklından OHAL geçmesin. Türkiye'nin böyle bir ihtiyacı yoktur.''

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret görüşmeleri resmi olarak devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yapılan 3. toplantının ardından yapılan açıklamalarda henüz bir uzlaşı çıkmadı.

Asgari ücret görüşmelerinde birinci toplantı 1 Aralık'ta, ikincisi 7 Aralık'ta, üçüncüsü ise 9 Aralık'ta gerçekleştirilmişti. TİSK'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısında da fikir birliğine varılamamıştı. Böylece gözler dördüncü toplantıya çevrildi. Asgari ücretin görüşmeler bittiğinde açıklanması bekleniyor.