Afra Kültür Merkezinde yapılan Genel Kurula AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı ile bazı oda başkanları, kooperatif yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda esnaf katıldı.Genel kurulda konuşan AK Parti Çorum Milletvekili ve Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, kooperatif üyelerine önemli bir müjde verdi. Ceylan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına arazi bedeli olarak yatırılması gereken peşinat konusunda bakanlık yetkilileri ile görüşerek ödemenin 24 taksit halinde yapılmasını sağlayacaklarını dile getirdi.

TEMELİ YAKINDA ATILACAK

Toplam 1032 üyesi bulunan S.S. Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi’nin, Çorum-Ankara yolu üzerinde 3 bin dönümlük alanda kurulması planlanırken, yeni işyerlerinde çırak ve kalfa yetiştirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Siteye yakında temel atılması beklendiği açıklandı.

CEYLAN, ‘TAKSİT KOLAYLIĞI YAPILACAK’

AK Parti Çorum Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi'ne tahsis edilen arazinin bedeli konusunda Çevre ve Şehirclik Bakanlığının esnaflara taksit kolaylığı sağlayacağını bildirdi. Ceylan, kooperatife tahsis edilen arazi bedelinin 24 taksit halinde ödenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşeceğini duyurdu. Ceylan'ın bu sözleri salonda alkış topladı. Kendisinin de esnaflıktan geldiğini ve esnafın halinden anladığını hatırlatan Ceylan, "Sizin elinizi ne kadar rahatlatabilirsek bizde o kadar mutlu oluruz" dedi.

Ahi Evran’da ilk kazmanın vurulması için ellerinden gelen her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ifade eden Ceylan, "Allah bizlere hep birlikte bu güzel projenin açılışını yapmayı nasip etsin" şeklinde konuştu.

Ceylan, ayrıca, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak hep birlikte el ele verildiğinde bütün sorunların üstesinden gelineceğine dikkat çekti.

ENGEL KALMADI

S.S. Çorum Ahi Evran Sanayi Şehri Yapı Kooperatifi Başkanı Yalçın Kılıç, Çorum esnafına nefes aldıracak Ahi Evran Sanayi Şehri Projesi için artık önlerinde hiçbir engel kalmadığını söyledi. Kılıç, kooperatifin mali genel kurulunda AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan'ın arazi bedelinin ödenmesi noktasında Çevre ve Şehircİlik Bakanlığının taksit kolaylığı sağlayacağını açıklaması üzerine büyük sevinç yaşadıklarını kaydetti. "Vekilimizden Allah razı olsun. Bizlere bugüne kadar çok büyük destekleri oldu" diyen Yalçın Kılıç, bu süre zarfında esnaf ve sanatkarlara destek veren bütün siyasi partilerle diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Arazi bedelinin taksitlendirilmesi ile birlikte önlerinde hiçbir engelin kalmayacağını vurgulayan Yalçın Kılıç, üyelerinde üzerlerine düşen mali yükümlülükleri yerine getirmesini istedi. Joe Biden ne diyor ben Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkabilirim diyor. Sen ne Cumhurbaşkanımızı yıkabilirsin ne de Cumhur İttifakını yıkabilirsin. Senin Ağ babaların yapamadı, öyle okyanus ötelerinden artık Türkiye’ye ayar verme zamanı bitti. Bunu herkes böyle bilsin. Şuanda ne kadar düşman oku kime Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelmiş durumda işte bu yüzden biz bir olacağız birlik olacağız birlikte her zaman saflarımızı sık tutup ülkemize, milletimize, bayrağımıza, ezanımıza ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkacağız. 19 yıldır sizlerin ve   milletimizin desteğiyle Cumhurbaşkanımız bu oyunbazların karşısında dik duruyor diye konuştu.