Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %4,7 arttı, Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,3 arttı.Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %16,1 artarak 145 bin 282 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %11,3 artarak 422 bin 76 ton olarak gerçekleşti.

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %0,5 azalarak 93 bin 333 ton, Ocak-Mart döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 artarak 272 bin 535 ton olarak gerçekleşti.

Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretimi %40,3, inek peyniri üretimi %12,2, tereyağı üretimi %1,2 artarken, kaymak üretimi %5,4, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %14,8, ayran üretimi %25 ve yağsız süt tozu %27,6 azalmıştır.

Ocak-Mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tam yağlı süt tozu %12,6, inek peyniri %6,9, tereyağı üretimi %3,3 artarken, kaymak üretimi %1,1, ayran üretimi %2,5, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %12,5 ve yağsız süt tozu %17,8 azalmıştır.