Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %5 arttı, Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,8 arttı.

Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %11,4 artarak 118 bin 996 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %11,9 artarak 1 milyon 71 bin 903 ton olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %8,6 azalarak 94 bin 456 ton, Ocak-Ağustos döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,3 azalarak 733 bin 189 ton olarak gerçekleşti.

Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretimi %39,9, yağsız süt tozu %25, kaymak üretimi %18,4, inek peyniri üretimi %10,4, tereyağı üretimi %4,3, artarken, ayran üretimi %0,6, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %10,8 azalmıştır.

Ocak-Ağustos döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tam yağlı süt tozu %11,3, inek peyniri %9,6, tereyağı üretimi %7,8, kaymak üretimi %4,1, yağsız süt tozu %3,2 artarken, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %6,1 ve ayran üretimi %14,1 azalmıştır.