Açıklanan verilere göre bir önceki yılın aynı ayına göre toplanan inek sütü miktarı %5,7 arttı, Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %4 arttı.

Eylül ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %14,2 artarak 128 bin 957 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %12,1 artarak 1 milyon 200 bin 860 ton olarak gerçekleşti.

Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %8,8 artarak 110 bin 346 ton, Ocak-Eylül döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,9 azalarak 843 bin 535 ton olarak gerçekleşti.

Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, tam yağlı süt tozu üretimi %29,6, yağsız süt tozu %25,1, kaymak üretimi %19,2, inek peyniri üretimi %16,2 artarken, tereyağı üretimi %2,1, ayran üretimi %10,4, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %18,6 azalmıştır.

Ocak-Eylül döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre tam yağlı süt tozu %12,9, inek peyniri %10,3, tereyağı üretimi %6,9, kaymak üretimi %5,4, yağsız süt tozu %4,7 artarken, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %7,1 ve ayran üretimi %13,6 azalmıştır.