Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Proje Sözleşmeleri İmza Töreni gerçekleştirildi.

Törende, OKA’nın 6 milyon 433 bin 504 lira hibe desteği sağlayacağı 11 yatırım projesiyle 9 milyon 332 bin 343 liralık yatırım yapılacağı belirtildi.

Bu gün saat:14.00'da Valilik Toplantı Salonu’nda, gerçekleştirilen törene Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Oka Genel Sekreteri Mevlüt Özen, kurum müdürleri, daire amirleri ve proje sahipleri katıldı.

Törende Turizm Altyapısının geliştirilmesi, Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm ile Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi mali destek programları kapsamında hibe desteği almaya hak kazanan 11 projenin imzaları atıldı.

Vali Mustafa Çiftçi, imza töreninde yaptığı konuşmada, OKA'nın Çorum'daki 11 projeye 6 milyon 433 bin 504 lira hibe desteğiyle toplam 9 milyon 332 bin 343 lira tutarında yatırım yapılacağını belirtti.

Genel Sekreteri Mevlüt Gezen ise yatırım süreçlerinde sözleşmeye uygun olmayan imalatların hak edişlerinin ödenmeyeceğini söyledi.

Atılan imzalarla,

Çorum Belediyesi’nin 1.2 MW enerji üretimi yapacak Kompost Tesisi’ne yüzde 75 OKA desteği sağlanacak.OKA’dan destek alınan bir diğer proje yine Çorum Belediyesi'nin Çorum MİNİA'sına OKA yönetimi projeye 1 milyon lira kaynak verecek.

Çorum Valiliği’nin üstlendiği Laçin’in tabiat harikası Yeşilgöl mesire alanının dinlence ve mesire alanı olarak düzenlenmesi için gerekli rekreasyon projesine destek verilecek.

Ortaköy Belediyesi’nin Şapinuva ören yerine ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler için yaptıracağı otel projesini OKA destekleyecek.

Çatak Tabliat Parkı’nda yapılacak rekreasyon ve tesisler için OKA katkı verecek. Ticaret ve Sanayi Odası’nın mevcut hizmet binasında bulunan alanın kongre merkezi yapılmasına OKA yönetimi destek verecek.

İnanç turizm kapsamında Elvançelebi Türbesi çevresi ve alt yapısının düzenlenmesine yine OKA'dan katkı verilecek. Böylece Çorum’un 11 ayrı yatırım ve hizmet projesinin desteklenecek.