2.si gerçekleştirilen lokma organizasyonu Bahçelievler Mahallesi Bahar 20. Sokak No:10/A adresinde, İsmail Kakaç İlkokulu üstünde 13.00- 19.00 saatleri arasında yapıldı.

Çorum Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın da katıldığı programda âşıkların saz ve nefes dinletisi, şiir dinletisi ve Ehl-i Beyt Kudret Dağı Vakfı semah ekibinin semah gösterisi gerçekleştirildi.

“ÖNCELİKLE HER CAN, KENDİ İÇİNDEKİ KARANLIĞI AYDINLIĞA ÇIKARMALIDIR”

Ehlibeyt Kudret Dağı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Nergis Baydan Doğan, “Bu gün kanımıza karışacak olan şükür lokması yaşanacak karanlığın aydınlığa çıkışı sebebiyledir. Öncelikle her can, kendi içindeki karanlığı aydınlığa çıkarmalıdır. Negatif bir duyguyu olmaması gereken bir davranışı yok ederek bir güzelliğe merhaba demelidir. Yediği lokmayı sadece kendine bir gıda bir nimet değil ruhunu ve iradesini besleyen bir güç olarak görmelidir ki kişi şükür lokması amacına ulaşabilsin. Kısaca bugün yiyeceğimiz lokmalar vücudumuza aşk ola. Sevgi yolla birlik beraberlik olan bedenimizde bilip bilmediğimiz tüm dertlerimizin dermanı olan ve en önemlisi bizlerin de o lokma gibi olmamızı sağlayan lokmayı biraz açacak olursak ağzımızdan çıkan söz pişmiş olmalı ki rahatsız etmesin halimiz davranışımız. Pişkin olmalı ki vatan gözü içinde barındırdığımız gönülleri rahatsız etmesin bilhassa örnek olsun. İşte bedeni doyurmaktan ziyade ruhu doyurmak bunu gerektirir masalarınızın başında duyduğunuz kelamlarınız aldığımız feizle yaşadığımız güzel duygularla ve de ruh doygunluğu ile kalkarsınız. Nitekim buradaki güzelliği hissedeceğinizden hiç şüphem yoktur dedi ve aynı zamanda bütün annelerin Anneler gününü kutlu olsun” dedi.

“BİZ MİLLET VE DEVLET BİR BÜTÜNÜZ BİR AİLEYİZ”

Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, “Değerli yönetim kurulu üyeleri sevgili vatandaşlar başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ün annesi yurdumuzun kurtarıcısı cumhuriyetimizin kurucusunun ebedi önderimizin annesi Zübeyde Hanım'ın anneler günü vesilesiyle ebedi ruhunu saygı ile anıyorum ve bütün annelerimizin anneler gününü kutluyor şehit annelerimizin ve bütün ölmüş annelerimizin ruhu şad olsun diyorum. Ehlibeyt Kudret Vakfı'nın şükür lokmasının kabul olmasını diliyorum. Değerli arkadaşlar biz millet ve devlet bir bütünüz bir aileyiz bu topraklarda yüzyıllardır yaşamanın gururunu taşıyoruz bu topraklar bizim şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Vatan olmuştur bu topraklar ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk işgal altındayken bu topraklarda Hacı Bektaş-ı Veli'ye gitmiş ve onun erenlerinden Kurtuluş Savaşı için yardım almıştır. İnsan sevgisi ile hümanizmle akılcı düşünce ile yürekten kutluyorum. İnsanlar arasında ayrım yapmamak gerekir özellikle inançları konusunda çok dikkatli olmak gerekir. İnanç kutsal bir konudur. Bütün insanların inancına saygılı olmak gerekir. Laiklik ilkesi yüce Önder Atatürk'ün bizlere armağanıdır. Laiklik der ki hiçbir inanç diğerinden üstün değildir. Devlet bütün inançlara eşit mesafeli olmak zorundadır. Devlet yönetimi akılcı ilkelere ve demokrasiye bağlı olmak zorundadır inancın yeri kutsaldır. Fakat devlet yönetiminde ulus yönetiminde ulus egemenliği ilkesi geçerlidir. Ama elbette inançlara saygılı olarak. Laiklik ilkesi aydınlanmanın gereğidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel direğidir siz sevgili canlar laikliğe gönül verenler insan sevgisini baş tacı edenler Türkiye Cumhuriyeti'nin sigortasısınız. En yüce değerdir. Gönlü insandan olan insan ayırmayan sevgiden yana olan güzel ve güzel ahlakı baş tacı yapan siz sevgili canların önünde saygı ile eğilmek gerekir. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum ve şükür lokmasının kabul olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“BİZİM DİNİMİZ İNSAN, MESEBİMİZ VİCDANDIR”

Ehli Beyt Kudret Dağı Vakfı Genel Başkanı Erdal Doğan, “Bizim dinimiz insan, mesebimiz vicdandır. İnsana saygı duymazsak yaratana saygı duymayız. Yaratıcı bizlere gözlerimizden bakıyor. Lisanımızla konuşuyor. Bizim eti kemikten oluşan bu bedenimiz midir bunca hali yaşayan yoksa yaratıcının kendisinedir. Bugün gözlerimizden bakan lisanımızla konuşan sizin sevginizle seven bizim aşkımızla aşık olan kısacası bütün güzelliğin sana lütfeden ve insanı ahsen'i takvim üzerine yaratmıştır. Yunus Emre’nin dediği gibi yaratılmışı severim. Yaratandan özge demeliyiz. Ben tüm canların din dil renk ayrımı yapmadan Bütün varlığın ayak Turabı’yım alancak sevmediğim bir zalimdir” açıklamalarında bulundu.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, “Şükür lokmasına emek veren herkesi kutluyorum” dedi ve anneler günü ile ilgili  Asker Kınası şiirini okudu.

Sunuculuğunu Uğur-Meltem Çınar çiftinin üstlendiği etkinlik, Vakıf Genel Başkanı Erdal Doğan'ın yaptığı konuşmanın ardından sona erdi.