Çorum Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından 2015 teklif çağrısı döneminde T.C. AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı ERASMUS+ KA1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin eğitimi personel hareketliliği programına sunulan ‘Yetişkin Eğitimciler Avrupa Yolunda’ adlı proje desteklenmeye değer görüldü.
Konya ve Çorum bölgesinde 18 adet Yetişkin Eğitim Merkezi olan Halk Eğitim Merkezinin konsorsiyumu ile gerçekleşen “Yetişkin Eğitimciler AB Yolunda “ isimli projeyle 54 yetişkin eğitim personeli 14 günlük hareketliliklerle Avrupa’nın 4 farklı ülkesinde genel olarak yetişkin eğitim yöntemleri hakkında eğitim almaları hedefleniyor.
Çorum Halk Eğitimi Merkezinin proje kapsamında Almanya’nın Düsseldorf şehrine 9 katılımcı ile gerçekleştireceği eğitim ve sosyo-kültürel etkinlikleri ile yetişkin eğitiminde doğrudan rol alan personelinin alana ilişkin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerini AB standartlarına eriştirilmesi amaçlanıyor.
Hareketlilik süresince AB’deki meslektaşları ile bu alanda etkileşimler gerçekleştirecek olan katılımcılar, mesleki tecrübenin yanı sıra sosyo-kültürel anlamda AB vatandaşlığını ve kültürünün yakından tanımaları ve yabancı dil konusundaki yetkinliklerini artırmaları da sağlanmış olacak.
ERASMUS+ KA1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin eğitimi personel hareketliliği programı sayesinde gerçekleşen AB projesiyle kurumsal anlamda AB ile bir bağıntı sağlayan proje uluslararasılaşma bağlamında merkezin önemli kilometre taşlarından birisi olacak.