Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı öğrencileri; Türk siyasi tarihinde darbeler ve özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi konusunda TBMM’ye yapılan saldırıları bizzat yerinde görerek bilgi almak ve meclisin işleyişini yerinde müşahede etmek amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret etti.

TBMM Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu eşliğinde öğrenciler Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni yakından tanıma fırsatı buldu.Geziye Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mustafa Ceylan, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Dr. Elif Genç, Öğr. Gör. Harun Kısacık, Medya ve İletişim Programı Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Gökhan Şenyurt katıldı. Öğrenciler meclis rehberlerinden 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında gazi meclisimize yapılan saldırılar hakkında bilgi aldılar ve saldırılardan kalan enkazları, tahribatı bizzat yerinde gördüler.

Ardından heyet toplantı salonunda Ak Parti Çorum milletvekilleriyle bir araya geldi. Milletvekilleri tarafından meclisin işleyişi hakkında öğrencilere bilgi verildi ve soruları yanıtlandı. Milletvekillerimiz ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek bu güzel programı düzenleyen Doç. Dr. Zekeriya Işık’a teşekkür ettiler. Gerçekleştirilen toplantının ardından öğrencilere öğle yemeği ikram edildi.

Ziyaret esnasında TBMM Genel Kurulu’na katılan öğrenciler, milletvekillerinin gerçekleştirmiş olduğu konuşmaları ve Çorum Ak Parti Milletvekili Erol Kavuncu’nun konuşmasını izlediler. Ardından öğrencilerle birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesine geçildi. Burada öğrenciler Millet Camii’ni ziyaret ederek 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde meydana gelen tahribatın izlerini bizzat yerinde gördüler.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık: “Yerel Yönetimler Programı öğrencilerimiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iş ve işleyişi hakkında milletvekillerimizden bilgi almıştır. Ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne ve gazi meclisimize yapılan saldırıları, aziz milletimizin zihninde ve gönlünde açtığı derin yaraları yerinde görmüştür” dedi.

Doç. Dr. Işık, "Bizi samimi ve içtenlikle ağırlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi Ak Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu'ya teşekkür ediyorum. Gerek mesleki teknik eğitim programlarımıza gerekse gençlerimizin milli ve manevi konularda bilinçlenmeleri amacıyla düzenlediğimiz değerler eğitimi faaliyetlerine verdiği desteklerden dolayı Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’e de ayrıca çok teşekkür ediyorum.” dedi.