Dünyanın farklı ülkelerinden üniversite eğitimi almak üzere Çorum’a gelen uluslararası öğrencilerin bir kısmı yurtlarda bir kısmı da kiraladıkları evlerde, uzaktan eğitimlerine devam ediyor.

Irak’tan eğitim için Hitit Üniversitesi’ne gelen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Saba Alsammarra, olduğunu belirterek, yüz yüze eğitime ara verilmesine rağmen ülkesine dönmeyip Çorum’da kalmayı tercih ettiğini söyledi.

Salgın sürecinde, kendisinin Türkiye’de daha güvende olacağını düşündüğünü dile getiren Alsammara, “Maalesef ülkemde, salgın nedeniyle çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Tanıdıklarından biliyorum, sağlık hizmetleri yeterince verilmiyor ve tespit edilen vakalar açıklanmıyor. Türkiye’de hastaneler ve doktorlar çok güven veriyor” diye konuştu.

Hitit Üniversitesi öğrencisi olup Erasmus Programı kapsamında eğitim görmek üzere Avrupa ülkelerine giden arkadaşlarının da Türkiye’ye dönmek istediğini anlatan Alsammara, “Avrupa’ya giden arkadaşlarımız da çok pişman. ‘Keşke Türkiye’de kalsaydık’ diyorlar. Çünkü oralarda hastanelere gitmeye bile cesaret edemiyorlar” ifadesini kullandı.