Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Veteriner Fakültesi’nin kuruluş kararının Gazi Üniversitesi döneminde alındığını bildirdi.

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Veteriner Fakültesi’nin kuruluş sürecine ilişkin de açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk, bu fakültenin kuruluş kararının Gazi Üniversitesi döneminde alındığını, ancak henüz kampüsü tamamlanmamış üniversitede olarak YÖK’ün belirlediği çevre sağlığı, çevre düzenlemeleri ve genel yapıya ilişkin kriterleri karşılamanın zor olduğunu, şartları yeniden ele alıp değerlendireceklerini ifade etti.

"TURİZM FAKÜLTELERİ TERCİH EDİLMİYOR"

Turizm Fakültesi kurulması yönünde kararın da 2015’de alındığını, ancak hayata geçirilmediğini anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Yükseköğretimde değişim söz konusu. Turizm Fakülteleri, öğrencilerin çok tercih ettiği fakülteler değil. Biz yeni program açmaya kalksak, YÖK’ten bize geri dönüş, ‘şu anda açık olan fakülteler yüzde 30 doluyken, siz niye fakülte açıyorsunuz’ soru bu. Dolayısıyla zamanın ruhunu, değişimleri dikkate aldığımızda bazı şeyleri yeniden masaya yatırmamız gerekiyor” diye konuştu.