Çorum İl Milli Müdürlüğü ile Unilook Türkiye işbirliğinde 13-14 Kasım’da düzenlenecek olan 2. “Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” etkinliği kapsamında öğrenci ve veliler üniversite temsilcileri ile buluşacak.

“Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri” hakkında bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “ 4 yıldır uygulamakta olduğumuz ÇEKAP (Çorum’da Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi) ile eğitime farklı bir bakış açısı, yeni bir soluk getirmenin ve daha ileriye taşımanın gayretindeyiz. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte ÇEKAP kapsamında yaptığımız çalışmalardan biridir. Biliyoruz ki aynı işleri yaparsanız aynı sonuçları elde edersiniz. Dünün gerekleri ile yarının gerçekleri çoğu zaman örtüşmez. O yüzden her gün yenilenmeli, her güne yeni bir şeyler katmalıdır. Bu bilinçle eğitim yönetimi olarak öğrencilerimizin hayatları boyunca yanlarında olmanın ve en önemlisi gereğini yapmanın gayretindeyiz. Eğitim süreçleri boyunca karşılaşabilecekleri en büyük yol ayırımı olan üniversite tercihleri noktasında öğrenci ve velilerimize daha etkin destek olmak vizyonel bakış açışımızın bir sonucudur.

Başta üniversiteye hazırlanan öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere konuya ilgi duyan tüm halkımızın üniversitelere dair sorularına daha etkili cevaplar bulabilmek adına böyle bir organizasyona imza attık. İlimizde ikinci kez düzenlenen bu etkinlik ile öğrencilerimiz ve aileleri gerçek muhatapları yani üniversite temsilcileri ile buluşarak kafalarındaki sorulara çözüm bulacaklardır.

Etkinlik kapsamında; İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak açacağımız stantta rehber öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve ailelerine sınav alanları ve meslek tercihleri konusunda bilgilendirmelerde bulunacaklardır. Konuya ilgi duyan tüm halkımızı ‘Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri’ etkinliğimize bekliyorum” dedi.

Çok sayıda devlet ve vakıf üniversitesinin katılacağı etkinlikte öğrenci ve ailelerine hayatlarını etkileyecek olan üniversite tercihleri konusunda bilgilendirme yapılacak. Ayrıca yenilenen üniversiteye giriş sistemi (YKS-Yükseköğrenim Kurumları Sınavı) hakkında ilimizde görev yapan rehber öğretmenlerimize seminer düzenlenecek.

II. “Üniversite Tercih ve Tanıtım Günleri” etkinliği 13-14 Kasım Pazartesi saat: 10.30’da Anitta otelde açılış töreni ile başlayacak ve 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacaktır.

ETKİNLİĞE KATILACAK ÜNİVERSİTELER:

Abdullah Gül Üniversitesi

Adnan Menderes Üniversitesi

Bozok Üniversitesi

Düzce Üniversitesi

Lefke Avrupa Üniversitesi

İstanbul Arel Üniversitesi

İstanbul Aydın Üniversitesi

İstanbul Okan Üniversitesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi

Konya Karatay Üniversitesi

Şişli Meslek Yüksekokulu

TOBB Üniversitesi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi