YKS maratonu sonrası milyonlarca öğrenci üniversitelere giriş hakkı kazandı. Üniversite macerasının başlaması sonrası öğrencilerin merak ettiği hususların başında ise üniversite burs müracaatı nasıl yapılır sorusu geliyor. Peki burs veren kurumlar hangileri? İşte üniversite öğrencilerinin burs alma yolları...

Üniversite öğrencisi yüz binleri kapsıyor. Başarılı üniversite öğrencilerine kamu kuruluşları, vakıflar ve şirketler, aylık 320 lira ile 4 bin lira arasında bursun yolunu açmış durumda.

ÜNİVERSİTELİLERE FARKLI KURUMLARDAN BURS İMKANI!

KYK KREDİSİ VE BURSU:

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) hem kredi hem de karşılıksız burs vermekte. Başvurular e-Devlet üzerinden alınabiliyor. Bu sene 650 lira olarak yapılan bursun yükselmesi bekleniyor. Başvuru tarihi de önümüzdeki zamanlarda duyurulacak.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI:

Lisans ve ön lisans bölümlerindeki öğrencilere açık olan burs amacıyla müracaatlar 20 Eylül 2021 tarihinde sona eriyor.

Anne veya babası öğretmen olanlar amacıyla 400 lira burs yayınlayan vakıf, Trendyol TOG Eğitim Bursu kapsamında da Boğaziçi, Bilkent, İstanbul Teknik, Koç, Orta Doğu Teknik, Sabancı üniversitelerinde okuyan öğrencilere ise 9 ay süresince aylık bin 500 lira burs verecek.

ANADOLU VAKFI:

Maddi desteği gereksinim duymakta olan öğrencilere burs imkanı sağlıyor. Burstan yararlanmak için devlet okullarına ya da yüzde 100 burslu olarak vakıf üniversitelerinin lisans programlarına kayıtlı olmak gerekiyor. Yılda 9 ay süresince aylık olarak veriliyor. Son müracaat tarihi ise 30 Eylül 2021.

KADIN VE DEMOKRASİ VAKFI (KADEM):

Başarılı olan ve parasal desteğe gereksinimi olan öğrencilere KADEM tarafından burs veriyor. 9 ay süre ile aylık bin lira olarak verdiği lisans bursu için son müracaat tarihi ise 30 Eylül.