Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın, son bir buçuk yıl içerisinde 75 üyenin emekli olduğunu belirterek, emeklilerin sorunlarının takipçisi olduklarını, zaman zaman bir araya gelerek istişare yaptıklarını açıkladı.


Emekli olan üyelerin bir kısmı ile bir araya gelen Selim Aydın, “Toplumumuzun, sizin gibi tecrübeli, ehil, kariyer ve liyakat sahibi, dürüst ve çalışkan önderlere ihtiyacı var. Hayır işlerinde, dernek ve vakıf işlerinde, siyasi partilerde görev yapmaya ve faydalı olmaya devam ediniz” dedi.


Selim Aydın, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:
“Türk Eğitim-Sen, Türk milletine sevdalı, “bizim ilkemiz önce ülkemiz” diyen, devletinin bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan, vatan sevdalılarından oluşan milli bir sivil toplum örgütüdür. Türk Eğitim-Sen, her türlü haksız ve hukuksuz uygulamanın karşısında üyesinin safında yer alan bir güven kapısıdır. Türk Eğitim-Sen, üyesi olsun olmasın haksızlığa uğrayan bütün eğitim çalışanlarının gelebildiği kararlı, mücadeleci , ilkeli milli bir sendikadır.


Öncelikle, sizlere böyle bir sendikaya destek verdiğinizden ve hiçbir zaman dik duruşunuzdan taviz vermediğinizden, mücadeleye devam ettiğinizden ötürü şahsım ve teşkilatım adına teşekkür ediyorum. Ülkemize, insanımıza, vatanımıza , milletimize en güzel şekilde hizmet ettiniz. Türk Eğitim-Sen saflarında yer alarak onurlu ve haklı mücadelemize destek oldunuz. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Hepinizin ellerinden hürmetle öpüyor, bundan sonraki hayatınızda sevdiklerinizle sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum .


Son bir buçuk yıl içerisinde 75 üyemiz emekli oldu. Çoğu üyemiz şehir dışında olduğundan aramıza katılamadılar. Emekli olan öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının unutulmayacağını, her yıl bu programın yapacağız. Öğretmenin ve eğitim çalışanının emeklisi olmaz.

Sizler en verimli çağınızda eğitim-öğretim ortamlarının dışında kalsanız da, ben eminim ki yine de boş durmayacak, toplumun her kesimine ulaşarak, aynı heyecanla, tecrübelerinizi paylaşacak ve faydalı olmaya devam edeceksiniz. Bundan geri duramazsınız. Toplumumuzun, sizin gibi tecrübeli, ehil, kariyer ve liyakat sahibi, dürüst ve çalışkan önderlere ihtiyacı var. Hayır işlerinde, dernek ve vakıf işlerinde, siyasi partilerde görev yapmaya ve faydalı olmaya devam ediniz.”