8. sınıf öğrencilerinin liselere geçişi sırasında yapılan TEOG sınavları için tercih dönemi yaklaştı. MEB'in sınav takvimine göre TEOG tercihleri 15-25 Temmuz arasında yapılacak.

TEOG TERCİHLERİ 15-25 TEMMUZ ARASINDA YAPILACAK
8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekler. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecek. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacak. Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabilecekler.
Tercih işlemleri, Bakanlığın http://www.meb.gov.tr veya https://e¬okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00’ye kadar) tarihleri arasında yapılacak.
Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarakokul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek.

ÖZEL OKUL KAYITLARI 14 TEMMUZ'DA SON
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel okullar, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminde yapılan merkezî sistem ortak sınavlarındaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecek. 2016–2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre 30 Haziran – 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında kayıt işlemlerini yapabilecek.
Yerleştirme sonuçları aynı öğretim yılı için geçerli olacak. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak. Ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecek. Ayrıca bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecek.

TEOG YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?
8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacak.
9-15 Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos 2016 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.
"Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde 09 Eylül 2016 tarihine kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI
YEP ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 08 Ağustos 2016 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir. Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere ayrıca sonuç belgesi gönderilmeyecek.