Hitit Üniversitesi’nde 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı Tarih Bölümü 1. sınıf öğrencileri ile tanışma toplantısı düzenlendi.
Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe üniversite Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları, Tarih Bölümü öğretim üyeleri ve Tarih Bölümü 1.sınıf öğrencileri katıldı.
Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek, yaptığı açılış konuşmasında, Tarih Bölümü’nden mezun olacak öğrencilerin sahip olacakları donanımları ve hangi alanlarda iş sahibi olabileceklerini belirterek, öğrencilerin dünya standardında bir eğitim alacaklarını vurguladı.
Prof. Dr. Mehmet Demiryürek’in ardından kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, üniversitenin sahip olduğu fiziki ve sosyal imkânların altını çizerek, öğrencileri Hitit Üniversitesi’nin kendilerine sunduğu Erasmus, Farabi ve benzeri imkânlardan yararlanmaları konusunda teşvik etti. Ayrıca üniversitenin kütüphanesi konusunda öğrencileri bilgilendiren Prof. Dr. Alkan, diğer birçok üniversitenin aksine, Hitit Üniversitesi’nde sadece akademisyenlerin değil, öğrencilerin de kütüphanenin zenginleştirilmesi konusunda etkili olabileceklerini ve ihtiyaç duyulan kitapları kütüphaneye önerebileceklerini belirtti.
Son olarak söz alan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlknur Taş ise, Çorum bölgesinin tarihi açıdan taşıdığı önemden bahsederek, bunun Tarih Bölümü öğrencileri için büyük bir avantaj olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, konuşmasının ardından günün anısına Osmanlıca bir fermanı Tarih Bölümü’ne hediye ederek tüm tarih bölümü öğrencilerine ve öğretim üyelerine çalışma hayatlarında başarılar diledi.