Çorum Merkez Şehit Onur Bakbak İlkokulu Okul koordinatörü Ersoy Özkeskin tarafından organize edilen eğitim programının başarıyla uygulandığı açıklandı.

Özkeskin, yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

“Yavru TEMA Eğitim Programı ilkokul çağındaki çocukların doğada daha çok zaman geçirmelerini, gözlem yapmalarını, merak duygusuyla doğayı keşfetmelerini sağlamak ve ekolojik okuryazarlık becerilerini güçlendirmek amacı ile tasarlanmıştır. Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gönüllü öğretmenler tarafından yürütülen Yavru TEMA Eğitim Programı'nın içerik ve materyalleri 1.-2. sınıflar ve 3.-4. sınıflar için olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

Temel amacı, çocuklara ekolojik okuryazarlık konusunda farkındalık kazandırmak olan program, öğretmenlere açık havada ve sınıf içerisinde uygulanan yüz yüze ve çevrim içi etkinliklerle, çocukların doğayla bağ kurmaları desteklemiştir.

Toprak, su varlıkları, biyolojik çeşitlilik, ekosistem, hava, doğada gözlem, sürdürülebilir yaşam gibi konularda olabildiğince geniş bir kurguda hazırlanmış olan eğitim materyalleri ve her konu başlığı altında etkinlik yönergeler sayesinde öğretmenler uygulanmıştır. Ayrıca öğretmenlerin tüm eğitim içeriklerine rahatça ulaşabilmeleri için Yavru TEMA Eğitim Programı'nı da kapsayan bir portal kullanılarak, EBA üzerinden, uzaktan eğitim modeliyle eğitimler tamamlanmıştır. EBA ortamında etkinliklerini tamamlayan öğrenciler, oluşturulan Yavru Tema sayfasında yüzlerce paylaşım yaparak, farkındalık oluşturmuşlardır. Yapılan çalışmalar ve etkinliklere ait EBA raporlarında; öğrencilerin tamamlama düzeyleri ve etkinliklere katılım oranları izlenmiştir.”

Tema İl Temsilcisi Semra Soysal Şahin, Şehit Onur Bakbak İlkokulunda yürütülen faaliyetlerin EBA ortamına taşınarak uygulanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, okul yönetimine, gönüllü öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Şahin, katılım sağlayan öğrencilere yavru TEMA rozetlerinin, hediye kitaplar ve katılım seftitikalarının en kısa zamanda ulaştırılacağını belirtti.