Etkinliğe,  İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve öğrenci velileri katıldı.

Resim sergisinin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı,Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Geylani ve Teftiş Kurulu Başkanı Ramazan Yıldız yaptı.

Açılış konuşmasında Okul Müdürü Cenap Tozlu “Okulumuz, “2023 Vizyon Belgesi”kapsamında; akademik alandaki başarısının yanı sıra sosyal-kültürel-sanatsal ve sportif alanlarda son beş yıl içerisinde artan oranda birçok faaliyet düzenlemektedir. Düzenlenen bu faaliyetlerde okulumuz gerek akademik gerekse sportif alanlarda ilimizi, il dışında en iyi şekilde temsil etmektedir.Öyle ki; bazı branşlar da Bölge 1.si olarak Türkiye Yarıfinal ve Finallerine kalma başarısı göstermiştir. Okulumuz TEOG sınavlarında Türkiye 1.si çıkarmış olup, son TEOG da ise 23 Türkiye 1.si çıkarmıştır. Son LGS sınavında ise yine okulumuz Türkiye 1.si çıkarmayı başarmıştır. Sportif alanda ise Yüzmede Türkiye 1. ve 2.si, Satrançta Türkiye 2. ve 6. lığı, Voleybol da Türkiye 9.luğu elde etmiştir.Bu başarıların sağlanmasında; başta ekip çalışması olmak üzere Destekleme Yetiştirme Kurslarının ve ders dışı çalışmaların büyük bir payı vardır. Bu programda emeği geçen Md. Yardımcılarıma, öğretmenlerime, öğrencilerime ve fedakarlık gösteren velilerimize teşekkür ederim.” İfadelerine yer verdi.

Programa müzik dinletisiyle devam edilerek ,23 Nisan Ortaokulu Müzik Öğretmenleri Çağatay Kaya, Sibel Tercan, Güssen Doğan öncülüğünde öğrenciler performanslarını sergiledi. Hafta sonu kurslarında öğrenciler çalmayı öğrendikleri çeşitli enstrümanlarla izleyicilere müzik ziyafeti sundu.