Toplantıya Özel Öğretim ve Rehberlik Hizmetlerinden sorumlu Şube Müdürümüz Tahir Demir, Sungurlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ramazan Çırakoğlu, Çorum Ram Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Serkan Kabalak, Sungurlu PDR Bölüm Başkanı Eyüp Demir ile merkezde ve ilçelerde görev yapan rehber öğretmenlerimiz katıldı. Toplantı 2 oturum halinde gerçekleşti.

Açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, pandemi döneminde aktif rol oynayan rehber öğretmenlerimize teşekkür ederek, 2020-2021 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Değişen Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin, rehber öğretmenlerimiz için daha iyi olacağını belirtti.

Uzaktan eğitim sürecini etkili ve verimli kullanmak için rehber öğretmenlerin gayretlerine özellikle ihtiyaç duyduklarını belirten Sarı, öğretmen ve öğrenci arasında ki en büyük bağın rehber öğretmenler olduğunu söyledi.

Toplantıda sunum yapan Serkan Kabalak ve Eyüp Demir, Psikososyal Destek Eğitim Programından bahsetti. Programın amaçlarında; Okul sürecinde karşılaşılacak sorunlar, Covid-19 salgın hastalığının etkileri, okul temelli psikososyal destek çalışmalarının olduğunu belirttiler. Öğrenciler ile yapılacak etkinlikler örnekler ile anlatıldı.

Tahir Demir, rehber öğretmenlerimizden, 28 Ağustos tarihinden itibaren, 21 Eylül tarihine kadar okullarımızdaki tüm idareci ve öğretmenlerimize Psikosyal destek eğitimi konusunda bilgi verilmesini istedi. Ayrıca rehber öğretmen olmayan okullarımıza ise bilgilendirme çalışmalarının Çorum Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından verileceğini aktardı.