E-Twining Projesinde Çorum, Sivas, Manisa, Çanakkale, Muğla, Ordu, Aydın ve İspanya’dan öğretmenler; öğrencileriyle el ele verip gençlerin unutmaya yüz tuttuğu değerlerle kültürümüzü canlandırmayı amaçlıyor.

Projede; Geleneksel çocuk oyunları, proje logosu kodlaması gibi etkinliklerle öğrenciler hem eğlendiler hem öğrendiler.Güzel Sanatlar Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Asu Berk ve proje kurucusu öğretmenimiz Özlem Süer liderliğinde ebru çalışması etkinliğimiz büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik sırasında öğrencilere ve öğretmenlerimize ebru sanatının incelikleri anlatılarak uygulama yapmalarına imkân sağlandı. Yapılan çalışmalar hafta boyunca sergilenerek okul duvarlarını renklendirdi.

KADEŞ Halk Oyunları Derneği ile yapılan etkinlikte dernek eğitmenleri Emine Özten ve Mustafa Çoksoy Çorum yöresi oyunlarından Çorum çiftetellisini proje öğrencilerimize öğreterek kültürel değerlerimize farkındalık oluşturdular. Bazı öğrenciler dernekle birlikte halkoyunları çalışmalarına katılmaya karar verdiler.

“Özüme Güveniyorum” proje ekibi, çalışmalarını eğlenceli bir şekilde devam ettiriyor.Bundan sonra yapılması planlanan bazı etkinliklerse şu şekilde;Halk müziği sanatçılarının katılımı ile geniş katılımlı online türkü dinletisi, kukla yapımı, yöresel yemekler, yöresel mani derleme vb.