Konuyla ilgili bir açıklama yapan okul müdürü Mustafa Üzel şu ifadelere yer verdi; “Sayın Bakanımızın açıklamaları doğrultusunda biz Özel Mustafa Şimşek Anadolu Lisesi olarak güçlü kadromuzla temel derslerden kazanımlarını tamamlamak, sosyal aktivitelerle sosyal hayata uyumlarını yeniden kazandırmak konusunda ilimizdeki tüm öğrencilerimize her yönüyle ücretsiz takviye eğitimleri konusunda fiziksel, ruhsal ve donanımsal her şekilde hazırız.

Büyük bir dönüşümden geçtiğimiz bu süreçteki belirsizlikler sizlerde kaygı ve endişe yaratmış olabilir. Bu farklılıklar nedeniyle eksik kalmış, gelecekle ilgili güvensiz hissetmiş olabilirsiniz. İşte tam bu nokta da; sorup, sorgulayan, düşünüp, eleştiren, ileriyi bugünden görüp, tasarlayan, yaptığı her işten zevk alıp, ülkemizin ve insanlığın geleceğinde olumlu manada katkı sağlayacak, geçmişinden aldığı güçle geleceğini inşa eden, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla hareket eden, vatanına, milletine bağlı bir nesil yetiştirme gayretinde okulumuz ilimiz genelinde eğitime katkı için; hangi okuldan olursa olsun ücretsiz olarak eksiklerini tamamlamak için ücretsiz olarak; 9.,10. ve 11. Sınıflara devam eden öğrencileri telafi eğitimine beklemektedir.

Öğretmenler, öğrencilerimizin özgüvenli, akademik olarak başarılı ve en iyi şekilde yolunu çizmiş genç yetişkinler olması yolundaki öğrenme yolculuğunda onlara rehberlik etmek için burada bulunmaktadırlar. Bu konudaki ilgi ve destek öğrencilerimizin yaşına ve kişisel gereksinimlerine uygun olacak şekilde sağlanmaktadır."