Kampüs inşaatıyla ilgili gelişmeleri aktaran Prof. Dr. Öztürk, 19 Şubat 2020 itibarıyla kapalı spor salonu, merkezi yemekhane, ısı merkezi, enerji merkezi tamamlanırken, İlahiyat Fakültesi’nin yüzde 78, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nin yüzde 36, kampüs altyapısının yüzde 66 oranında fiziki gerçekleşme olduğunu anımsatarak, gelinen noktada revize projeyle yol alınabileceğini gördüklerini, bu doğrultuda sadece devlet usul ve esasları bağlamında atılması gereken adımların 2020’nin Temmuz ayında tamamlanabildiğini anlattı.

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Öztürk, 2020 yılının Haziran ayında yapılan ikmal ihalesi sonrası mevcut duruma ilişkin, “İlahiyat Fakültesi tamamlandı. Şu anda taşınıyoruz. Kampüs altyapısı inşaatında yüzde 74 oranında fizik gerçekleşme sağlandı. Yerin altıyla olan işlerimiz bitti yerin üstü kaldı. Yüklenici iş programının ilerisinde gitmektedir. Dolaylısıyla önümüzdeki aylarda göreceğiz, biz önümüzdeki dönem öğrencilerimizi Hitit Üniversitesi kampüsünde karşılayacağız. Planımız ve ümidimiz bu yönde” şeklinde açıklamada bulundu.

İktisat Fakültesinin projesinin de revize edilerek, merkezi derslik ve hocalar için etkin kullanım alanına dönüştürüleceğini bildiren Prof. Dr. Öztürk, “Üç fakültemizi oraya misafir edeceğiz. Böylelikle üniversitemizi şehrimizdeki dağınık halden kurtarıp kampüste tam bir yapılanmaya geçmek istiyoruz. Yani Kuzey Kampüste attığımız adımlar tamamlanınca bir sonraki adımımız İktisadi Fakültesiyle ilgili gerekli adımlar olacak” dedi.

Prof. Dr. Öztürk, İskilip Meslek Yüksekokulu binasının yapımıyla ilgili olarak da yeni bir proje yaparak ihaleye çıkılacağını, bir erteleme, geciktirme veya tercihi başka yönde kullanmanın söz konusu olmadığını söyledi.

“2000 ÖNCESİ KURULAN ÜNİVERSİTELERE KAFA TUTMAK İSTİYORUZ”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Öztürk, bir gazetecinin, “2023 yılına kadar Hitit Üniversitesi’nin Çorum’daki, bölgedeki ve Türkiye’deki yeri ne olacak” şeklindeki sorusu üzerine, şöyle konuştu:

“Öğrenci tercihleri boyutunda kampüs bittikten sonra sıçrama olacağını göreceksiniz. Uluslararası ve Türk öğrenci tercihlerinde bölgede sayılı yere geçeceğiz. Araştırmada ve geliştirmede bölgede Samsun dışında rakibimiz yok. Biz daha üst lige sıçramak istiyoruz. Yani 2000 öncesi kurulan üniversitelere kafa tutmak istiyoruz. Artık Almanya’dan, Hollanda’dan belirli ürünlerin testlerinin yapılması için üniversitemize geliyorlar. Önümüz açık, Allah’ın izniyle. Burada ortak hareket söz konusu. Üniversite her şeyi bir dokunuşla halledecek de değil. Hocalarımızın, ‘Hitit Üniversitesinde akademisyenim’ dediğinde gurur duymasını, iş adamımızın Hitit üniversitesiyle çalıştığında gözünün arkada kalmamasını, öğrencilerimizin ‘Hitit Üniversitesinin mezunuyum’ dediğimde piyasada karşılığının olmasını istiyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Öztürk, başka bir gazetecinin de “Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi kuruyor. Hitit Üniversitesi olarak Çorum Belediyesi ile işbirliği yaparak Veteriner Fakültesi’nin alt yapısını hazırlama anlamında Hayvan Hastanesi’nin genişlemeye müsait oluşturulması mümkün mü” şeklindeki sorusuna ise “Çorum Belediyesi’nin kuracağı Hayvan Hastanesi’nin alt yapısına bir bakalım. Bu konuda sizin bahsettiğiniz konuyu biz de değerlendirdik. Bizim öncelikli sırasına gitmemiz lazım. Aynı anda Diş Hastanesi ve Diş Hekimliği Fakültesi, aynı anda Veterinerlik Fakültesi aynı anda olmayan kampüs ikmal etmek gibi şansımız, imkanımız yok. Bir realite üzerinde adım adım götürüyoruz. Öncelikler anlamında, Tıp Fakültemizin tamamlanması, Diş Hekimliğimizin gereğinin yapılması ve daha sonra Veteriner Fakültesi şartlarının oturması yönündedir.”