İlk ziyaret, 25 Ekim 1993 gecesi Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Ağaçlı nahiyesindeki evlerinde 4 öğretmen arkadaşı ile birlikte bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen Öğretmen Fatih Tekin için Çorum Merkeze Bağlı Elköy Köyü'nde anma töreni düzenlendi.

Daha sonra 9 Haziran 2017 tarihinde Batman'ın Kozluk ilçesinde karne dağıttıktan sonra evine döndüğü sırada terör saldırısında şehit olan 22 yaşındaki Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın' ın Osmancık ilçesindeki mezarı başında Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, öğretmenler ve vatandaşların katılımları ile anma töreni düzenlendi.

Kabirleri başında anılan şehit öğretmenlere Aşr-ı Şerifler okunarak, dualar edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Onların elinde silahları yoktu, onların sadece kalemleri vardı, tek amaçları yavrularımıza vatanını, milletini sevdirmek, gelecek günlere hazırlamaktı. Maalesef bölücü hainler tarafından şehit edildiler. Elbette çok büyük acılarımız var, ama ülkemizin geleceği ve milletimizin bekası için her daim görevimizin başında olacağız. Bu vesileyle bütün şehitlerimizin hepsini rahmetle anıyoruz" dedi.