İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "Din Kültürü Öğretmenleri Gelişim programı" projesi kapsamında din kültürü ve ahlak bilgi öğretmenlerine konferans verdi.

Konferansta Türk Milli Eğitim sisteminde din öğretimi ve öğretmen yetiştirmenin tarihi sürecinden bahsetti.

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi müfredatının erdemli, karakter sahibi, vatanına ve milletine bağlı iyi insanlar yetiştirmek amacını taşıdığını belirterek öğretmenlerimizin kendilerini alan bilgisi konusunda güncellemelerinin yanı sıra nesillerimizi tehdit eden gelişmeleri de yakından takip etmeleri gerektiğini söyledi.

Değerler eğitimi konusunda en büyük sorumluluğun alan öğretmenlerinde olduğunu, çocukların akademik başarılarının yanı sıra kâmil insan olma yolculuğunda en büyük destekçileri olduklarını kaydetti.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin müfredatın işlenmesi konusunda deneyimlerini paylaşmaları gerektiğini belirtti. Öğrencilerin bireysel olarak sosyal ve ahlaki davranışlarının takip edilmesi ve geliştirilmesi gibi bir vazifelerinin de olduğunun unutulmamasını söyleyerek çalışmalarından dolayı öğretmenlere teşekkür etti.