Ar-Ge Faaliyetleri hakkında açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Bakanlığımızın 2023 vizyonuna uygun Çorum' da eğitimin her noktasında niteliği yükseltmek amacımızdır. Eğitimin özü insanın kendini gerçekleştirmesidir. Çünkü, insanın eğitim ve sahip olduğu özelliklerle inşa edebileceği en önemli şey kendisidir. Bizler de bu doğrultuda öğrenci ve öğretmenlerimizin gelişimlerine katkı sunmak için heyecanımızı kaybetmeden çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Yayımlanan Ar-Ge Bülteni başlıkları şu şekilde açıklandı.

Yerel Projeler kapsamında; Pazartesi günleri Sarı ile Gençlerle Baş Başa buluşmaları, Yeşil Rozet projesi, Okuma Saati, Üniversite Tanıtım ve Tercih Günleri, İnternetin Güvenli ve Bilinçli Kullanımı ile ilgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Milli Eğitim Müdürlüğü personeline seminerler, Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası ve Liseler Arası Münazara Yarışması gerçekleştirildi.

eTwinning Faaliyetleri kapsamında; 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 19 başvuru yapılmış olup 19 okulumuzun tamamı eTwinning shool etiketi aldı. eTwinning çalıştayı, Sevimli Dostlarımız Aç Kalmasın kampanyası ve öğretmenler için eTwinning webinarları düzenlendi.

OKA Projeleri kapsamında; Müdürlük ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ortaklığında, ilkokullarımızda ve ortaokullarımızda görev yapan öğretmenlerimizin proje fikirlerini hayat geçirmek amacıyla hazırlanan P.C.M Eğitimi (Proje Döngüsü Eğitimi) düzenlendi. " Okul Öncesinde STEM Eğitimi " projesi gerçekleştirildi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın 99.Yıldönümü kabulü etkinlikleri çerçevesinde, merhum Mehmet Akif Ersoy' un torunu yazar Selma Argon " Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy' un Hayatı " konulu konferansta, öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Yazar İsmail BİLGİN tarafından Öğrencilerimize "Çanakkale Zaferi" Konulu Konferans verildi.

KA105 ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI KA105 BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Çalıştay) müdürlüğümüz koordinatörlüğünde ki projemiz hibe almaya hak kazandı. İlimizde görev yapan lise öğretmenlerimize yönelik Erasmus+ KA229 Proje Yazma Eğitimleri verildi.

Pandemi sürecinde öğretmen, öğrenci ve velileri bilgilendirici birçok konuda dijital görsel çalışmaları hazırlandı. Öğretmenler tarafından Müdürlük YouTube kanalında ders anlatım, oyun, hikaye ve rehberlik gibi birçok konuda videolar yüklendi. Pandemi sürecinden itibaren her hafta düzenli olarak haftanın önerilerini içeren, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yol gösteren yazarlar, kitaplar, filmler vb. gibi haftanın önerileri videoları hazırlandı.

Milli Bayramlarda çocuklara yönelik" 23 Nisan'da Çorum'u Süslüyoruz " ve " 19 Mayıs Coşkunu Paylaş " yarışmaları düzendi. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ilimizde görev yapan müzik öğretmenleri tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde '19 Mayıs Çevrimiçi Gençlik Konseri' düzenlendi.

Pandemi sürecinde öğretmenlerimizin motivasyonlarını yüksek tutmak için İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile Eğitim Buluşmaları düzenlendi. 3 haftalık zaman diliminde ilimiz merkez ve ilçelerde görev yapan 7200 öğretmenimizle 24 grup halinde zoom programı üzerinden çevrimiçi toplantılar gerçekleştirildi.

Pandemi sürecinde üniversitelerle ve STK'larla işbirliği içerisinde 11 akademisyenin katılımları ile uzaktan eğitimler düzenlenmiş olup, ilimizde görev yapan tüm öğretmenlerin faydalanmalarına olanak sağlandı.

Üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik öğrencileri ilgi duydukları meslekler ile tanıştırmak, onların bu meslekler hakkında bilgi edinmelerini sağlamak, motivasyon, farkındalık ve hedef belirlemelerine yardımcı olmak amacıyla "Kariyer Günleri" etkinliğine ilkini Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, ikincisini Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar ve ardından Vali Mustafa Çiftçi, ve beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Yakup sarı 'nın katılımları ile gerçekleştirildi.