İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesi alınan tedbirleri yerinde incelemek için 8 Haziran İskilip, Bayat ve Uğurludağ ilçe ziyaretleri ile başlayan değerlendirme toplantıları, 9 Haziran Kargı ve Osmancık, 10 Haziran Laçin ve Dodurga, 11 Haziran Alaca, 12 Haziran Mecitözü ve Ortaköy ile son olarak 15 Haziran tarihinde Sungurlu ve Boğazkale ilçelerinde yapılan toplantılar ile son buldu.

13 ilçenin tamamında LGS öncesi sınav yapılacak okulların müdürleri ve sınav koordinasyon kurulu üyeleri ile değerlendirme toplantıları gerçekleştirilmiş oldu.

İl merkezinde ise Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ayhan Geylani, Maarif Müfettişleri Koordinatörü Ramazan Yıldız ve Şube Müdürü Ahmet İnan, LGS sınavı yapılacak olan okulları ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında 15 Haziran Pazartesi günü Saat 11.00 ' da LGS sınavı yapılacak Merkez okul müdürleri ile toplantı gerçekleştirildi.

Yapılan değerlendirme toplantılarında sınavın yapılacağı salonların yeterliliği, okulların dezenfekte çalışmaları, öğrencilere maske dağıtımı, sosyal mesafe kuralları, sınavda görev alacakların dikkat etmesi gereken tedbirler gibi birçok konu görüşüldü.

Çorum' da alınacak tedbirler ile sorunsuz ve güvenli bir sınav gerçekleştirmek istediklerini belirten Sarı, okullarımıza sınav öncesi temizlik malzemeleri, sınavda kullanılacak olan el dezenfektanları, maske, eldiven ve koruyucu siper maske gibi malzemelerin ulaştırıldığını belirtti.

Vatandaşlardan 20 Haziran tarihinde sınav yapılan okulların yakınlarında gereksiz yere gürültü yapmamaları konusunda istekte bulunan SARI " Öğrencilerimiz uzun bir süredir bu sınava hazırlandılar. Onların motivasyonlarının bozulmaması ve dikkatlerinin dağılmaması için herkesin hassas davranması gerekiyor. LGS sınavında Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üstümüze düşen vazifeyi yerine getirdik. Sınav sürecinde oluşacak aksaklıklar için de ayrıca tedbirler alınacaktır. Öğrenci ve velilerimizin içi rahat olsun. İnşallah her öğrencimiz de emeğinin karşılığını alacaktır. Şimdiden öğrencilerimize ve sınavda görev alacak öğretmen ile idarecilerimize başarılar diliyorum" dedi.