Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz görevinden alındı. Yılmazdan boşalan koltuğa Mardin Büyükşehir Belediyesi İdari Genel Sekreter Yardımcısı Osmancıklı hemşehrimiz Yakup Sarı atanmıştı. Sarı, sabah saatlerinde Çorum’a gelerek görevi devraldı.

Sabah saatlerinde devir-teslim töreni düzenlendi. Milli Eğitim Müdürlü bahçesinde gerçekleştirilen devir-teslim töreninde Ömer Yılmaz, yeni Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’ya görevi devretti. Ömer Yılmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ile vedalaşarak Çorum’dan ayrıldı. Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz ise Isparta İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

YAKUP SARI KİMDİR?

1965 yılında Çorum Osmancık´ta doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra öğretmenliğe başladı. Çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik görevlerinin ardından Keçiören İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak üç yıl görev yaptı. 2008 yılında ise Pursaklar İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü görevine getirildi. 27.01.2012 tarihinde Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Yakup Sarı evli ve üç çocuk babasıdır.