Sarı yaptığı açıklamada " 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS sınavında birinci oturum 09.30'da başlayacak. LGS ikinci oturum sınavı ise 11.30'da başlayacak. Merkezi sınav birinci oturum sözel alanda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturum sayısal alanda ise Matematik ve Fen Bilimleri dersleri yer alacaktır. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır" dedi.

Yakup Sarı," İlimizde 140 ortaokul, 663 salonda gerçekleşecek olan LGS sınavına 9543 öğrencimiz girecek olup, 2096 öğretmen ve 524 personel sınavda görev alacaktır" açıklamasında bulundu.

Sarı, “LGS öncesi Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında; Siperlikli koruyucu maskeden el dezenfektanına, eldivenden 36.000 cerrahi maskeye, sıvı el sabunundan yüzey dezenfektanına kadar gerekli hijyen malzemeleri Çorum'da sınav yapılacak tüm okullarımıza gönderilmiş bulunmaktadır. Sınavda öğrencilere her oturum için 2 adet maske verilecek. Sınavda görevli olan tüm öğretmenlerimiz temizlik konusunda hassas davranacak olup, gerekli tedbirleri harfiyen uygulayacaklardır” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, “LGS sınavı için gerekli olan tüm tedbirlerin alındığını belirtip, okullardaki temizlik durumlarının tek tek denetlendiğini söyledi. Temizlik noktasında öğrenci ve velilerimiz müsterih olsun.

LGS' nin eğitim hayatında öğrenciler için önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayarak, Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavı başarı ile geçeceklerine yürekten inanıyorum. Sınava girecek adaylara en başta sükûnet ve zihin açıklığı diliyorum. Hepimizin arzusu, öğrencilerimizin eğitimlerine meslek seçimlerinde kendilerine kolaylık sunacak bir okulda devam etmeleridir ve ileride sevdikleri bir meslek sahibi olmalarıdır. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınav günü tüm vatandaşların duyarlı olmasını, gereksiz yere korna çalınması gibi sükûneti bozacak gürültüler yapmamalarını temenni ediyorum” dedi.