İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı başkanlığında Bayat, İskilip ve Uğurludağ ilçelerimizde LGS sınavı yapılacak okulların yöneticileri ve koordinasyon kurulu üyelerinin katılımıyla "LGS Öncesi Sınav Hazırlık Değerlendirme Toplantıları" yapıldı.

Günün ilk toplantısında 09.30' da Bayat ilçesinde okul idarecileri ve koordinasyon kurulu üyeleri ile başlayan toplantı daha sonra 11.30' da İskilip ve 14.00' da Uğurludağ' da yapılan toplantılar ile son buldu.

Yapılan toplantılarda, salgın sonrası normalleşmenin önemli ve ilk büyük sınavı olduğunu hatırlatan Milli Eğitim Müdürü Sarı, yaptığı konuşmada 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavının (LGS) sağlıklı olarak gerçekleştirilmesi amacıyla tüm ilçelerde LGS öncesi değerlendirme toplantıları yaparak, alınan tedbirleri yerinde inceleyeceğini belirtti. Bu yıl Koronavirüs salgını nedeniyle LGS' ye girecek öğrencilerin kendi okullarında sınava gireceklerini ifade ederek bu kapsamda tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Sınavda gerekli olan maske ve dezenfektanın yanı sıra siperlik koruyucuların İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm okullara dağıtıldığını ifade eden Sarı, öğrencilerin sağlıklı bir şekilde sınava katılmalarını sağlamak adına tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, tüm öğrencilerimizin ve velilerimizin müsterih olmasını istiyorum” dedi.