Sözlerine öğretmenleri özlediğini belirterek başlayan Sarı, toplantının devamında " Çorum olarak EBA kullanım oranımızı daha ileri seviyelere getirmemiz gerekiyor. Birçoğunuz öğrencileriniz ile tek tek ilgileniyor, kimi öğretmenim köy köy dolaşıp öğrencilerine kitap ve deneme götürüyor. Hepinize bu süreçte göstermiş olduğunuz özveriden dolayı çok teşekkür ederim. Öyle ki iri, diri ve bir olmamız lazım. Bu zor zamanlar elbet geçecek ama kendini geliştirenler ve ilerletenler ayakta kalacak. Teknolojiyi, değerlerimiz ile birlikte geliştirmeliyiz " dedi.

Çocukların hayal kurmasının öneminden bahseden Sarı, özellikle 1.sınıf öğrencilerine özel ilgi gösterilmesinin önemini, yetim, şehit ve gazi yakını çocuklarımızla yakından ilgilenilmesi gerektiğini, 8 ve 12.sınıf öğrencilerinin birebir takip edilmesinin öneminden bahsetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, okul müdürü ve öğretmenlerden, uzaktan eğitime erişimi bulunmayan öğrencilerinin tespit edilerek gerekli çalışmaların yapılmasını istedi.

Toplantı ilçedeki öğretmenlere söz hakkı verilerek karşılıklı değerlendirmeler ile devam etti. İnsanların dünyaya sığmazken, dört duvar arasına sığdığını belirten Sarı, öğretmenlerden süreç geçene kadar evde güvenli bir şekilde kalmalarını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, fedakarca çalışan tüm öğretmenlere teşekkür edip, iyi dilek ve temennilerde bulunmasından sonra toplantı sona erdi.