Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak.

REHABİLİTASYON MERKEZLERİ AÇIK
5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

2020'DE TEK BİR SINAV YOK
31 Aralık 2020’ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak.

ANA MECRA EBA OLACAK
Ana mecra TRT EBA kanalları olmak üzere, canlı sınıf uygulaması, EBA internet platformu, basılı ve dijital yardımcı kaynaklar kullanılacak. TRT EBA'da 112 branşta 812 öğretmenin görev yaptığı, 13 stüdyoda 1.653 ders videosu yayına sunuldu.

EBA HAFTALIK DERS PROGRAMI SMS'LE GELECEK
TRT EBA haftalık ders programlarını 18 milyon öğrenci velimizin cep telefonlarına kısa mesaj servisiyle ulaştırılacak. Dersler günde 3 kez tekrar ekrana gelecek.

YIL SONUNA KADAR 500 BİN TABLET DAĞITILACAK
30 bin tablet 10 gün içinde ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak. 500 bin tablet yıl sonuna kadar öğrencilere teslim edilecek.

2021 LGS VE YKS İÇİN UYUMLU MÜFREDAT
Merkezî sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hâle getirilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Ayrıntıları önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacak.

ÖĞRETMENLER DE UZAKTAN ÇALIŞACAK
Bu süreçte öğretmenlerimiz de çalışmalarını uzaktan sürdürecek olup uzaktan eğitim için okullarımıza gelerek bilgisayar ve kamera gibi araçlardan da yararlanabilecekler.

ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ HAFTADA 1 OKULA GİDECEK
Zümre öğretmenleri uzaktan eğitim sürecini takip ve koordine etmek amacıyla haftada en az 1 gün okullara gidecek.