Öğrencilerin okuyacağı kitaplar, okullardaki Türkçe ve Türk Dili Edebiyatı Öğretmenleri tarafından sınıf seviyelerine uygun olarak belirlendi.

Kitap okuma yarışması ile ilgili olarak açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı " Öğrencilerimizin birbirleriyle iletişim kurarak okuduklarını karşılıklı olarak müzakere ederken analitik düşünme, Türkçe 'yi düzgün ve doğru kullanarak düşüncelerini anlaşılır ve açık bir şekilde aktarabilme amacını taşıyan bu yarışma ile gençlerimizin dijital dünyadan bir nebze uzaklaşarak kendi aralarında gruplar kurarak kitap tartışmaları ve analizleri yapmaları istiyoruz. Şimdiden katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Bu yarışmanın sonun da ödül var ama kaybedeni olmayacak, kazanan kitap okuyan herkes olacaktır" dedi.

Öğrenciler 21 Ocak-26 Şubat 2021 tarihine kadar okullarına başvuru yapabilecekler. Yarışmaya, 4,5,6,7,8,9,10,11 ve 12. Sınıf öğrencileri katılacak. Her sınıf seviyesi için 4 adet kitap belirlenecek.Kitaplar Türkçe ve Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenleri tarafından seçilecek.Belirlenen süre sonunda sınav yapılacak. Yarışma sonunda her sınıf seviyesi için ayrı ayrı olmak üzere; 1. ye 1500 TL, 2. ye 1000 TL, 3. ye 500 TL para ödülü verilecek.