Mesleğine olağanüstü katkı sağlayan öğretmenleri belirlemek amacıyla düzenlenen Global Teacher Awards (Küresel Öğretmen) ödülünü Çorum'dan Keziban Kodaz kazandı.

110 ülkeden on binlerce öğretmenin başvurduğu “2021 AKS EDUCATION” tarafından Hindistan’da organize edilen eğitim nobeli olarak bilinen “GLOBAL TEACHER AWARDS” yarışmasında uluslararası “KÜRESEL ÖĞRETMEN” ödülüne Çorum Bilge Kağan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Muhasebe ve Finansman Öğretmeni Keziban Kodaz layık görüldü ve ülkemizi gururlandırdı. “GLOBAL TEACHER AWARDS”, 110 ülke ve 6 kıtadan mesleğine olağanüstü katkılar sağlayan, öğretmede mükemmellik sergileyen, öğrencilerine olağanüstü katkılar sağlayan öğretmenleri belirlemek amacıyla dünya çapında on binlerce öğretmenin başvurduğu en prestijli ödül.

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından, 2018 yılında 24 Kasım Öğretmenler Gününde “Yılın Öğretmeni” ödülüne de  layık görülen Keziban Kodaz, çeşitli kurumlar tarafından farklı ödüller de kazanmıştı.

Kodaz, Millî Eğitim Bakanlığı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde alan uzmanı olarak “Muhasebe ve Finansman” alanında öğretim programları geliştirmekte ve branşıyla ilgili 34 meslek dersinin müfredatının tasarlanmasında görev almaktadır. Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde okutulmak üzere “Mesleki Matematik, Genel Muhasebe, Tek Düzen Muhasebe Sistemi, Bilgisayarlı Muhasebe, Finansal Okuryazarlık” adında 5 tane ders kitabında yazar ve alan uzmanı olarak görev yaptı.

“İnsan Kaynakları Yönetimi” alanında yüksek lisans diploması olan Keziban Kodaz, eğitim ve öğretim misyonunun yanı sıra TÜBİTAK ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ortak projeler üretti. Öğrencileri ile yapmış olduğu TÜBİTAK projeleri “Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde Öğrenim Gören Mülteci Öğrencilere Yönelik Öğrenci Tutumlarının İncelenmesi” ve “Müziğin Lise Öğrencilerinin Çatışma Yönetimi Tarzlarına Olan Etkisinin İncelenmesi” dir. Ayrıca Keziban Kodaz’ın “eTwinning New Era in Education”, “eTwinning Eğitim Koçluğu İş birliği” ve “eTwinning Dünya F Klavye ile Tanışıyor” olmak üzere üç eTwinning projesi bulunmakta. Bununla beraber “Grundving Projesi, Danimarka Brenderup Folk Highschool’da, OST-NVC Convertion, Şiddetsiz İletişim”, “Muhasebe ve Finansman Eğitiminde Sektörle İş birliği”, “Muhasebecinin Mutfağı” ve “Bütçe Kart” vb. projeleri de yer aldı.

Keziban Kodaz, Türkiye’deki liselerde ilk kez okutulacak olan “Finansal Okuryazarlık” dersinin öğretim programını da tasarladı. Finansal Okuryazarlık Projesi ile de öğrencilerin erken yaşta finansal kararların alınabilmesi için 1.000’e yakın meslek lisesi öğretmenine Finansal Okuryazarlık eğitimleri verdi. Ayrıca Habitat Derneğinin Gönüllük Finansal Okuryazarlık Eğitmeni olarak 14-30 yaş arasındaki bireylere eğitim vermeyi sürdürüyor. 

Amerika merkezli, NLP Eğitmenleri Birliğinin ve The Society of NLP kuruluşunun üyesi olarak “NLP (Neuro-Linguistic Programlama) konusunda Uluslararası Uzman ve Eğitmen” lisansını sahibi. “The Effect of NLP, Education on the Teaching Profession in Turkey” , “Investigation of The Effect of Neuro Linguistıc Programming (NLP) on Sport Activities” “Üretim Bölümü Çalışanlarının Performanslarının Değerlendirilmesi”, “Çalışanların Performansını Değerlendirmede Kullanılan Faktörlerin Ağırlıklandırılması” isimli ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaları da bulunmakta.

Çeşitli bakanlıklar, üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları bünyesindeki personellere yönelik “iletişim, beden dili, sahne hâkimiyeti, sınav kaygısı, öfke yönetimi, finansal okur-yazarlık, kurum içi iletişim, etkili sunum teknikleri, müze eğitimi, finansal okuryazarlık, kişisel gelişim, stres ve çatışma yönetimi, eğitim koçluğu, yaşam koçluğu ve liderlik vb.” konularında 3.000’e yakın kişiye, toplam 23 kurs ve eğitim programında eğitmenlik yaptı.