Hatırlanacağı üzere ilkini Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk ile ikincisini Çorum Baro Başkanı Av. Kenan Yaşar'ın katılımları ile gerçekleştirilmişti.

E-Konferans sistemi ile öğrencilerle buluşan Vali, hayatı, çalışmaları ve bilgi birikimlerini paylaştı. Gençleri ekranda görmenin kendisini mutlu ettiğini belirten Çiftçi, fedakarlık yapmadan başarıya ulaşılamayacağını ifade ederek gençlere tavsiyelerde bulundu.

Mesleğinde en iyi olmaya çalışmanın gerekliliğini, bilginin artık çok çabuk eskidiğini, bu yüzden insanın kendisini sürekli yenilemesi gerektiğinin önemini belirten Çiftçi, öğrencilere hiçbir zaman ümitsizliği düşmemelerini, sabır ve sebat ederek başarıya inanmalarını istedi.

Etkinlikte öğrencilerin sorularını cevaplayan Sarı, kendinize, hayatınıza yön verecek kararlar ve hedefler koymanız gerekiyor. Bu hedeflere ulaşmak için bıkmadan usanmadan mücadele etmelisiniz ki başarıya ulaşabilesiniz açıklamasında bulundu. Ülkemizin fiziki coğrafyasının 800 bin kilometrekareden oluşsa da, gönül coğrafyasının çok büyük olduğunun belirterek Bizim medeniyetimiz, sevgi medeniyetidir. O yüzden birbirinizi sevin ve birbirinize sevginizi gösterin” dedi.

Öğrenciler ile mesleki tecrübelerini paylaşan Vali Mustafa Çiftçi, öğrencilerin mesleki sorularını teker teker cevaplandırdı.