Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği-Yetişkin Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında 2015 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2015-1-TR01-KA104-020713 numaralı ve "Avrupa Ülkelerinde Okuma Alışkanlığının Kazandırılması Sürecinin İncelenmesi" başlıklı proje ile İspanya’ya gidecek katılımcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
İspanya’da eğitime katılacaklar; proje ortağı Gül Gençlik Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Çorum Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum Bilim ve Sanat Merkezi, Çorum Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği ve Çorum Eğitimciler Birliği Sendikası çalışanları ve üyelerinden oluşan yirmi iki katılımcıdan oluşuyor.
Gül-Der Konferans Salonunda yapılan toplantıda proje Yürütme Komisyonu tarafından katılımcılara; projenin aşamaları, sürecin işleyişi, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.  
Daha sonra katılımcılara; İspanya’nın Sevilla şehrinde uygulanacak14 günlük program anlatıldı. 
İspanya/Sevilla hakkında coğrafik, kültürel, sosyal ve tarihsel bilgiler verilerek ön bilgilendirme yapıldı. 
Ulaşım, konaklama, ihtiyaçların giderilmesi, yapılacak kültürel geziler hakkında da bilgilendirilen katılımcılara, İspanya ortağı ve diğer kurum ve kuruluşlara yapılacak inceleme, araştırma ve eğitim faaliyetlerinde konuların iyi anlaşılması için eğitim aşamasında sorular sorulup notların tutulmasının önemi vurgulandı. 
Bilgilendirme toplantısı, katılımcıların sorularının cevaplandırılmasından sonra,  kamuoyunun Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğimizden emin olmaları, istenilen verimin elde edilmesi ve projenin başarılı şekilde geçmesi temennisi ile bitirildi.