Yapılan toplantıda yaşanan son gelişmeler kapsamlı bir şekilde ele alındı. Yapılan toplantıda Sarı, EBA' nın aktif olarak kullanılması, öğretmenlerimizin diğer sınıflar için de açılan canlı derse büyük bir özveri göstermelerini ve bu süreçte öğretmenin veli-öğrenci yönlendirmesi konusunda aktif rol oynaması özellikle rehber öğretmenlerimize büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

Yakup Sarı ayrıca " Bizlere emanet olan şehit çocukları, yetimlerimiz ve gazi yakını öğrencilerimize özel ilgi göstermenizi rica ediyorum. Dezavantajlı bölgelerin ve öğrencilerin tespit edilmesi ve buna gör de bir yol haritası çizmemiz gerekiyor. Hiçbir öğrenciyi bu süreçte ziyan edecek lüksümüz yoktur. Öğretmenlerimiz öğrencileri ile sürekli iletişim halinde olarak onlara moral ve motivasyon konusunda yardımcı olacağına inanıyorum" açıklamasında bulundu.

Toplantıda 1. ve 2.sınıf öğrencilerine de özel ilgi gösterilmesi, bunların öğretmenleri tarafından düzenli takip edilip okuma-yazma etkinliklerinden geri kalmamasının sağlanması, EBA kullanımında internet erişimi olmayan öğrencilerin belirlenmesi ve telafi eğitiminin planlanması konularında değerlendirmelerde bulunuldu.