Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, göreve geldikten sonra özellikle doluluk oranlarına katkı sunmak üzere, Türkiye geneli yüzde 100 doluluk oranı olan programlara öncelik verdiklerini ifade etti.

Rektör Ali Osman Öztürk, yeni bölüm açmak için açmadıklarını dile getirerek, “planlanan tüm programlarımızı düşünürken önce üniversitemizin potansiyelini şehrimize iş dünyamıza üretim odaklarımıza ne katacağını düşünerek yapıyoruz. Yani ‘falan yerde filan profgram açılmış biz niye açmıyoruz’ demiyoruz, ‘burada açarsak farkımız, etkimiz, kalitemiz ne olur’ diye düşünerek hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Program açma çabasına girdiğimizde en önce şunu yapmaya çalıştık. Bazı alanların adı var ama henüz hizmeti yoktu. Program ismi verilmiş, kurulması kararlaştırılmış ama faaliyette değildi. Bu sayı fazla olduğu sürece, biz üniversitemizin kalitesini ispatlayamayız. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştu ama hiçbir programı yoktu. Hemen onun programlarını hayata geçirdik. Yüzde 100 doluluk oranında programlarımızı yürürlüğe soktuk. Lisansüstü eğitim programlarını, bir çatı altında topladık ve bize hem maliyet hem organizasyon ve hem de öğrenci mobilizasyonu anlamında katkı sunacağı düşündük 14 adet lisansüstü program, 6 adet yeni lisans programı ve 19 adet meslek yüksekokullarında ön lisans programı kurduk. Doluluk oranın 2018’de yüzde 80, 2019 yüzde 88, geçen yıl yüzde 94 oldu. Bu başarılı bir geçiş. Yeni programlarla, dolabilecek programlarla yola çıktığımızda başarı takip ediyor. Yüzde 94 genel doluluk oranı var. Bu da tercihler anlamında pozisyonumuzu güçlendiriyor” dedi.

”FALAN YERDE, FİLAN PROGRAM AÇILMIŞ, BİZ NİYE AÇMIYORUZ DEMİYORUZ...”

Yeni bölüm açılması yönünde girişimlerin devam ettiğini ifade eden Prof. Dr. Öztürk, önceliklerinin yeni disiplinler arası programlar olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu doğrultuda Lisansüstü Eğitim Enstitüsü İslam Hukuku, Antrenörlük Eğitimi, Tefsir, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği ile Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu Makine Resim ve Konstrüksiyonu Programı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı ve Un ve Unlu Mamüller Teknolojisi Programının açılmasını planlıyoruz. Bütün bu programlarımızı düşünürken önce üniversitemizin potansiyelini şehrimize iş dünyamıza üretim odaklarımıza ne katacağımı düşünerek yapıyoruz. Yani ‘falan yerde filan profgram açılmış biz niye açmıyoruz’ demiyoruz, ‘burada açarsak farkımız, etkimiz, kalitemiz ne olur’ diye düşünerek hareket ediyoruz.”

2021 YILI İTİBARIYLA YENİ AÇILAN BÖLÜMLERE KONTENJAN DA VERİLİYOR

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, “Sağlık Bilimleri Fakültemizde Beslenme ve Diyabetik Bölümü ile Sosyal Hizmetler Bölümü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Eczane Hizmetleri, Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri, İş Uğraş ve Terapisi, Odyometri bölümlerine öğrenci alımı yapılacak. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda da Kaynak Teknolojisi Bölümü’ne öğrenci alınacak. OSB’de şu anda Kaynak Teknolojisi Bölümü ile beraber makine ve elektrik ve elektronik bölümünü, 4 tane bölümümüzü taşıyarak OSB’de biz artık sanayicimizle beraber eğitim yapacağız. Artık 2 yıllık ara eleman temininde sanayicimiz öğrenciyi tanıyarak, bilerek hareket edecek.” İfadelerini kullandı.