Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına, Kovid-19 salgınının yükseköğretim alanına etkilerini değerlendirerek başlayan Prof. Dr. Öztürk, “Pandeminin en çok etkilediği alanlardan biri yükseköğretim oldu. Zor dönemi birlikte atlattık. Hamdolsun şimdi aşılama ve diğer tedbirlerle beraber normal bir sürece yaklaşıyor gibiyiz. Bunun sevincini yaşıyoruz” ifadesini kullandı.

“Pandeminin bize öğrettiği, daha doğrusu yükseköğretime öğrettiği acı gerçek şu ki bizim uzaktan eğitim anlamında altyapıyla ilgili hangi seviyede olduğumuzu şokla bize gösterdi” diyen Prof. Dr. Öztürk, şöyle konuştu:

“Beceri ya da beceriksizlik değil de tam dönemin ortasında böyle bir salgınla karşılaşınca herkes resmen beklediği gerçeklikle karşı karşıya kaldı. Buna üniversiteler hazır mı, değil mi orası büyük soru işaretiydi. Biz hamdolsun Öğrenci İşlerimizin, Bilgi İşlem Dairesindeki arkadaşlarımızın gayretleriyle hiçbir gün hiçbir şey aksatmaksızın ortalama kalitede eğitimlerimizi sürdürdük. Canlı derslerimizin hepsini sürdürdük. Diğer taraftan bizim altyapımızı güçlendirmemiz gerektiğini de fark ettik. Onunla ilgili 2020 yılı sonunda attığımız adımlarla şu anda Türkiye’deki ilk 5 üniversite kapasitesine sahip bir potansiyele ulaştık. Online ve bilişim altyapısı anlamında. Kötü komşu mal sahibi yaparmış. Pandeminden dolayı muazzam bilişim altyapısına sahip olduk, gerekli altyapı çalışmasını yaparak.”

“HİTİT ÜNİVERSİTESİ DELİKANLILIK ÇAĞINI GEÇTİ”

“Üniversitemiz kuruluşundan bu yana bazı noktaları itibarıyla, akademik ve idari personeli itibarıyla artık kuruluş aşamasındaki üniversite vasfından çıkmıştır. 2006 yılından sonra kurulan diğer üniversitelere göre kıyasladığımızda artık üniversitemiz delikanlılık çağını geçmiş, yavaş yavaş olgunluğa gelmek üzere olan pozisyona sahip. 2016’de bin 214 olan personel sayısı, şu anda bin 501’e ulaştı. Uluslararası öğrenci sayımız 2016’de 182 iken şu anda 768’e, aktif program sayımız 110’dan 155’e yükseldi. Öğrenci sayımız ise 2016’da 17 bin 536 iken 2021’de 16 bin 687 olarak gerçekleşti. Buradaki temel düşüş, 2 yıllık programlara yerleşip de 4 yılda bitiremeyenlerin kayıtları YÖK tarafından otomatik olarak silinmesinden kaynaklanıyor.”

Akademik personel sayısının ise 2016’da 639, şu anda ise 894 olduğunu anlatan Prof. Dr. Öztürk, akademik personelin 75’inin profesör, 93’ünün doçent, 220’sinin doktor öğretim üyesi ve 500’e yakınının ise öğretim görevlisinden oluştuğunu belirtti.