Hitit Üniversitesi (HİTÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümüne, 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alımı yapılacak.

Yükseköğretim Genel Kurulu, Üniversitenin söz konusu bölüme, öğrenci alınması yönündeki teklifini uygun buldu. Kurulun kararına göre, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren, HİTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Uluslararası İlişkiler İngilizce Bölümüne öğretim dili İngilizce program açılarak YKS ile 50, Yurt Dışından Öğrenci Kabul kontenjanı ile de 30 öğrenci alınması planlanıyor.

Uluslararası İlişkiler lisans programının, öğrencilerin siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yetkin akademik bilgiye, muhakeme gücüne, araştırma ve gözlem tekniğine sahip olmalarını sağlamayı, kamu sektörüne veya mesleki açıdan siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında yetişmiş uzmanların efektif katılımını tercih eden özel sektör kuruluşlarına yönelik, alanında araştırma yapabilen donanımlı profesyoneller yetiştirmeyi amaçlıyor.

Öğretim Dili Yüzde 100 İngilizce

Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim dilinin yüzde 100 İngilizce olması sayesinde de ülkemizin sahip olduğu ekonomik, toplumsal, politik ve kültürel değerler ile bilimsel bilginin akademik çalışmalarla evrensel ölçeğe taşınması, küreselleşmiş dünyada üretilen değerlerin ve gelişmelerin de ulusal ve yerel ölçeğe aktarılması bakımından katkı sunması hedefleniyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizde 2020 yılında 80 öğrenci alacak olan Uluslararası İlişkiler Bölümü ile aktif bölüm sayımız 8’e yükselmiş oldu.