Havalimanı uçuş trafiğine göre belirlenen ziyaretler öğrencilerin derslerde öğrendiklerini yerinde görme imkanı tanıyor.
Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır, gelişen havacılık sektörüne katkı sağlayacak olan Hitit Üniversitesi’nde Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programının eğitim-öğretime başlamış olmasından memnuniyet duyduğunu belirtirken, sektörde yetişmiş elemanların istihdamını önemsediğini açıkladı.
Öğr. Gör. Aslıhan Kaya, derslerin yanında öğrencilerin dönem içerisinde sıklıkla havalimanını ziyaret ederek, iş ve işlemleri takip etmesinin öneminden bahsederek, yer hizmetleri türleri hakkında derslerde teorik olarak öğrendiklerini havalimanında görerek ve yaşayarak pekiştirmelerinin faydalı olacağını söyledi.
Havalimanına yapılacak teknik gezilerde öğrencilere eşlik ederek onları bilgilendirecek olan öğretim elemanları Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır’a teşekkür ettiler.
Bu yıl, kontenjanı 28 olarak belirlenmesine rağmen, beklentinin üstünde ilgi görüp 32 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi Programından mezun olan öğrenciler sivil havacılık sektöründeki çeşitli şirketlerde (Yer Hizmetleri, Yolcu Hizmetleri, Ramp Hizmetleri, Kargo & Posta Hizmetleri, Yük Kontrol, Haberleşme ve Uçuş Operasyon Hizmetleri, Temsil & Gözetim Hizmetleri, Genel Havacılık Terminal Hizmetleri, Müşteri Portföyü Terminal Hizmetleri), lojistik şirketlerinde, ilgili kamu kurum kuruluşlarında ve sivil toplum örgütlerinde istihdam edilecek.
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO’da, havacılık sektöründe ihtiyaç duyulan teknik bilgi ve beceriye sahip, mesleğin gerektirdiği yabancı dili bilen, bilgisayar kullanabilen, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini kazanmış, dünyadaki ve Türkiye’deki havacılık sektöründeki değişim ve yenilikleri hızlı bir şekilde takip eden, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, orta kademe yöneticilik özelliklerine sahip olarak mezun olacak öğrenciler aynı zamanda Yer Hizmetlerinde ilgili sertifikaları da alarak mezun olacaklar.