Mimar Sinan Anadolu Lisesi Afete Hazırlık Kulübü "13 Ekim Dünya Afet ve Azaltma Günü" kutlamaları kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı Mahir Odabaşı'nı ağırladı.

Açılışta bir konuşma yapan Okul Müdürü Dr. Nevzat Gencer tüm dünyada insan kaynaklı ve doğal afetlere karşı bir bilinç oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun 1989 yılında "13 Ekim Dünya Afet ve Azaltma Günü" olarak kutlanması kararı aldığını, ülkemizde de Sivil Savunma kapsamında afet bilincinin kazandırılmasına yönelik faaliyetlerin yapıldığını belirtti.

Dr. Gencer konuşmasında son değişiklikle okullarda bulunan Sivil Savunma Kulüplerinin adının "Afete Hazırlık Kulübü" olarak değiştirildiğinin altını çizdi. Depremler, seller, yangınlar, trafik kazaları, savaşlar ve daha pek çok doğal ve insan kaynaklı afetin ciddi bir maliyetinin olduğunu hatırlatan Dr. Gencer, bu yıl ki temanın "Hayat İçin Bilgi" olduğunu ve bu kapsamda işin uzmanı olan bir ismi, Mahir Odabaşı'nı konuk ettiklerini söyledi.

Mahir Odabaşı da sunumunda ülkemiz ve dünyada meydana gelen afetlerden örnekler verdi. Odabaşı konuşmasında yaşanan olaylardan yola çıkarak afet bilincine yönelik basit ama hayat kurtaran bilgileri öğrencilerle paylaştı. Afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenler hakkında paylaşımlarda bulundu. Yerine göre bir düdüğün, bir küçük şişe suyun hayat kurtarabildiğini buna karşın dikkatsiz telefon kullanımının, kulaklıkla uyumanın bile hayatı riske atabileceğini birçok ilginç, yaşanmış örnekle anlattı. Kendi şiirlerine ve yaşanmış hikayelere de yer verdiği sunumunu öğrenciler ilgiyle dinledi. Sunum sonunda Dr. Gencer günün anısına Mahir Odabaşı'na hediye takdim etti.